Ugrás a tartalomra
FoNet/AP

Potvrđeno novih 114 slučajeva zaraze virusom u Srbiji

2020.05.17
18:39
Forrás
Pannon RTV
U poslednjih 24 časa u Srbiji je registrovano 114 slučajeva zaraze korona virusom, dve osobe su preminule od posledica oboljevanja – sve to nakon jučerašnjeg dana sa najmanje zabeleženih slučajeva.

Od početka pojave virusa u državi je od posledica zaraze preminulo 230 osoba. Procenat smrtnosti je 2,17 odsto.

U bolnicama se trenutno nalaze 764 osobe, a od zaraze se izlečilo 4.713 obolelih.

Od početka izbijanja epidemije stručnjaci su obavili gotovo 181 hiljadu testiranja, i registrovali 10.610 obolelih. U poslednja 24 časa testirano je preko 6.500 građana.

Szerbiai RTV

Do sada je gotovo 100 porodica učestvovalo u testiranju kolektivnog imuniteta – rekla je direktorica Instituta za javno zdravlje „Batut". Verica Jovanović je dodala da je veliko interesovanje, i da će u prvoj fazi ispitati oko hiljadu osoba, odnosno 300 porodica. Prema njenim rečima istraživanja na osnovu kojeg će moći da se utvrdi koliki je bio imunitet kolektiva na virus tokom epidemije, odnosno kakav imunitet smo uspeli da izgradimo, dobro napreduje.

Što se tiče ponovnog pokretanja avionskog saobraćaja, Verica Jovanović kaže da uz pridržavanja mera preventive i lične zaštite ne treba očekivati da će naglo skočiti broj zaraženih korona virusom.

kovid
zaraza
vírus
bolnica
epidemija
oboleli
test

Najnovije

18:16, Frissítve: 17:07

Započela obuka MNS-a iz srpskog jezika

Za program u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta prijavilo se 87 učenika. U prve dve nedelje, od 4. do 15. jula, u Subotici, Bačkoj Topoli, Senti, Kanjiži, Bečeju i Temerinu radiće se u učionicama.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!