Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Potvrđeno poverenje Rudolfu Ceglediju

2021.04.27
16:57
2021.04.27
17:44
Forrás
Pannon RTV
Odbornici Skupštine opštine Senta na sednici održanoj danas pre podne potvrdili su mandat Rudolfu Ceglediju, predsedniku opštine.

Rudolf Cegledi ponovo je izglasan na istu funkciju, nakon što je sam iniciranje glasanje o njegovom poverenju. Od Agencije za borbu protiv korupcije u petak je stiglo rešenje o sukobu interesa u njegovom slučaju. Zbog toga su odbornici Skupštine opštine na današnjoj sednici kao o prvoj tački dnevnog reda, glasali o izglasavanju poverenju Rudolfu Ceglediju.

Pannon RTV

Većinom glasova prihvaćen je predlog, koji je prosleđen po hitnom postupku, da skupštinsko telo ne prihvata preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da zbog sukoba interesa koji je postojao u ranijem periodu smene Rudolfa Cegledija, predsednika opštine, sa te funkcije.

Na konferenciji za novinare koja je organizovana odmah nakon što je prihvaćen predlog o odbijanju preporuka Agencije, Zoltan Pek, predsednik senćanske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara rekao je da se raduje da Senti i dalje ostaje predsednik opštine iz redova SVM-a, pod čijim rukovođenjem mogu da se nastave započeti poslovi.

„U sali nas je, prema mom saznanju, bilo 26-oro, dvoje je bilo suzdražno, a nas 24-oro je prihvatilo predlog da se ne podrži, odnosno da se ne prihvati stav Agencije za borbu protiv korupcije" rekao je Zoltan Pek, šef odborničke grupe SVM-a.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Na desetoj sednici Skupštine opštine, pred odbornicima je bilo i potvrđivanje konačnog predloga osnivačkog akta Apoteke Senta. Katalin Buranj, odbornica Mađarskog pokreta je tim povodom osporavala netransparentnost materijala koji je ponuđen.

„U Senti postoji Savet za pitanja zdravstva i socijalne politike koji ocenjuje ovakve materijale koji se podnose. U tom telu je petoro stručnjaka zdravstvene struke, i taj savet ovaj podnesak nije smatrao odgovarajućim, i ne preporučuje da ga odbornici prihvate" rekla je Katalin Buranj, odbornica u Skupštini opštine, Mađarski pokret za Sentu.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Apotekarska ustanova o kojoj se raspravljalo jedino je u Senti još ostala u rukama države, zbog toga je potrebno što pre je transformisati u sistem privatnih apoteka, kako se to dogodilo i u drugim sredinama – rekao je Atila Juhas, odbornik.

„Transformacija ne odgovara pojedincima, kao što je na primer aktuelno rukovodstvo. Rukovodilac ustanove izražava svoju zabrinutost, preko Saveta, koji je takozvano stručno telo, a u tom Savetu kao član prisutna je i direktorica apoteke" kaže Atila Juhas, član Opštinskog veća u Senti (SVM).

Član Opštinskog veća je dodao da je postojeći nerešiv problem što je ustanova do sada koštala 35 miliona opštinski budžet Sente, i iz meseca u mesec predstavlja dalji veliki trošak.

Rudolf Cegledi
Senta

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.