Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Povećan saobraćaj vojnih vozila

2020-01-04
14:29
Forrás
MTI
Očekuje se veći promet vojnim vozilima na južnom graničnom delu zbog jačanja zaštite granice – obaveštava Ministarstvo odbrane Mađarske.

Vojnici Mađarskih odrambenih snaga od ponedeljka u većem broju podržavaju policiju u obavljanju dužnosti zaštite granice. Oni su istakli da zbog toga od subote do ponedeljka tokom dana se može računati na povećan broj vojnih vozila na nekoliko magistralnih i autoputeva Mađarske, prevashodno na južnim deonicama u okrugu Bač-Kiškun i Čongrad. Dodaje se da Mađarske odbrambene snage, poštujući zakon, nastoje da u što mogućem manjem obimu narušavaju mir građana.

saobraćaj
Mađarska
granica
zaštita

Slične vesti

Najnovije

19:35, Frissítve: 19:40

U Somboru obeležen Dan grada

Na centralnoj proslavi prisutna su između ostalog podsetili na formiranje prvog uređenog parka u Somboru, a predstavljena je i istorija Somborskog pevačkog društva.
16:47, Frissítve: 16:55

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.
20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.