Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Požar opustošio još jednu kuću u Majdanu

2021-01-19
18:31
Forrás
Pannon RTV
Meštani kažu da su objekat zapalili migranti koji su se tu krili, isto kao što su i pred dve sedmice zapalili kuću kojoj je izgoreo čitav krov.

U sadašnjem požaru vatrogasci su uspeli da spasu deo krovne konstrukcije, ali je i pored toga objekat postao neuslovan za stanovanje.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Izgorele grede i otpao plafon – tako sada izgleda kuća u Majdanu koju su verovatno zapalili migranti koji su tu boravili. Vatrogasci su brzo izašli na lice mesta, te su uspeli da spasu deo objekta. Pre nekoliko dana u selu je zapaljena kuća kojoj je potpuno uništen krov i koja više ne može da se koristi za stanovanje. Prema rečima meštana i sada se preko stotinu migranata krije u naselju. „Ovu kuću su zapalili migranti. Došli su vatrogasci i ugasili plamen, hvala bogu, pa nije izgorela cela kuća. Mislim da ih u Majdanu sada ima oko 500" kaže nam Danijel Feher.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ervinu Dobroki koji živi u Majdanu migranti su do sada zadali dosta nevolja: „U Rabi imam dve kuće, od kojih su jednu potpuno uništili. Ranije, kada je još bilo očekivano otvaranje granice, bilo je zainteresovanih da bi je možda kupili, ali to je potpuno uništeno. Ponegde su već sve zapalili i izgorelo je. I juče je ovde u Majdanu izgorela kuća pored prodavnice."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U naselju u neposrednoj blizini tromeđe i srpsko-mađarske-rumunske granice, kao i u susednom mestu Rabe, migranti su se uselili u gotovo sve napuštene kuće.

Pannon RTV/Tímár Zsolt
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ispred prodavnice u Majdanu u redu stoje samo migranti, meštani radije u kupovinu odlaze u nekoliko kilometara udaljeno Banatsko Aranđelovo.

požar
Majdan
kuća
migranti

Slične vesti

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.
14:51, Frissítve: 16:40

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".

Vakcinacija u Senti dobro napreduje

I u Senti se vakcinacija protiv korona virusa odvija brzim tempom. Skoro 20 odsto građana već je primilo vakcinu. To znači blizu 3000 stanovnika, a danas je vakcinisano još 300 pacijenata.