Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Požar opustošio još jednu kuću u Majdanu

2021.01.19
18:31
Forrás
Pannon RTV
Meštani kažu da su objekat zapalili migranti koji su se tu krili, isto kao što su i pred dve sedmice zapalili kuću kojoj je izgoreo čitav krov.

U sadašnjem požaru vatrogasci su uspeli da spasu deo krovne konstrukcije, ali je i pored toga objekat postao neuslovan za stanovanje.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Izgorele grede i otpao plafon – tako sada izgleda kuća u Majdanu koju su verovatno zapalili migranti koji su tu boravili. Vatrogasci su brzo izašli na lice mesta, te su uspeli da spasu deo objekta. Pre nekoliko dana u selu je zapaljena kuća kojoj je potpuno uništen krov i koja više ne može da se koristi za stanovanje. Prema rečima meštana i sada se preko stotinu migranata krije u naselju. „Ovu kuću su zapalili migranti. Došli su vatrogasci i ugasili plamen, hvala bogu, pa nije izgorela cela kuća. Mislim da ih u Majdanu sada ima oko 500" kaže nam Danijel Feher.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ervinu Dobroki koji živi u Majdanu migranti su do sada zadali dosta nevolja: „U Rabi imam dve kuće, od kojih su jednu potpuno uništili. Ranije, kada je još bilo očekivano otvaranje granice, bilo je zainteresovanih da bi je možda kupili, ali to je potpuno uništeno. Ponegde su već sve zapalili i izgorelo je. I juče je ovde u Majdanu izgorela kuća pored prodavnice."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

U naselju u neposrednoj blizini tromeđe i srpsko-mađarske-rumunske granice, kao i u susednom mestu Rabe, migranti su se uselili u gotovo sve napuštene kuće.

Pannon RTV/Tímár Zsolt
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ispred prodavnice u Majdanu u redu stoje samo migranti, meštani radije u kupovinu odlaze u nekoliko kilometara udaljeno Banatsko Aranđelovo.

požar
Majdan
kuća
migranti

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.