Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

2022.01.25
20:06
2022.01.26
14:22
Forrás
Pannon RTV
U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Zapalio se jedan supermarket, a prema rečima onih koji su se zatekli u objektu prvo se oglasio protivpožarni alarm, da bi vatra zahvatila unutrašnjost prodavnice i magacinski prostor. U blizini subotičkog buvljaka u Malom Bajmoku zapalio se krov na jednom lokalu poznatog lanca ruskog supermarketa, a prema nezvaničnim informacijama, požar je izbio nešto iza 14.30 časova. Zaposleni u marketu na vreme su evakuisali kupce, odmah zatvorili dovod gasa, kako ne bi došlo do eksplozije. Kako saznajemo, nema povređenih, a subotičkih vatrogasci su u roku od nekoliko minuta izašli na lice mesta sa velikim brojem vozila.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Gašenje vatre uveliko je trajalo i nakon 15 časova. Ogroman dim nadvio se nad čitavom okolinom, na osnovu onoga što se videlo na licu mesta, moguće je da se zapalio krov objekta. Prolaznici, kupci, kao i prodavci kažu da se najverovatnije zapalila električna instalacija. Požar je zahvatio ne samo prodajni prostor, već i magacin, što je praktično značilo da je čitav objekat bio u plamenu.

Pannon RTV

Osim subotičkih vatrogasnih ekipa jedna za drugom na lice mesta stizale su i ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okoline. Pretpostavlja se da je gust dim koji se širio izazvan velikom količinom robe koja je uskladištena u magacinu. Suzana Radojčić upravo je bila u prodavnici u trenutku kada je izbio požar: „Upravo smo kupovali i obratili smo pažnju na to da se oglasila sirena, protivpožarna, i samo smo odjednom videli da gori plafon, da se dimi i da gore kablovi. Rekli su da odmah napustimo objekat, i da odmah izađemo."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Tokom popodneva vatra se neprestano širila, vatrogasci su se borili sa ovom nepovoljnom situacijom,  mnogi čak nisu imali ni zaštitnu opremu. Plamenovi su ubrzo zahvalili i susedne kancelarijske prostorije pogona koji proizvodi zamrznute pekarske proizvode. Agneš Nađ Varjaš su odmah udaljili sa radnog mesta: „Došao je šef da svi izađemo, da gori čitava zgrada. Mislila sam da će sve biti samo malo panike, ali kada sam izašla, onda sam videla da se dim širi preko i na naš krov i od tada stojimo napolju. Hvala bogu svi smo izašli, tako da kako ja znam, nikome se ništa nije desilo."

Vatrogasci su još u utorak kasno popodne gasili požar.

Mali Bajmok
Subotica
supermarket
vatra
vatrogasci

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.