Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pozitivni pomaci za Hrvate u Srbiji

2019-10-09
11:25
Forrás
Pannon RTV
Predsednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet nakon boravka u Srbiji izjavio da postoje pozitivni pomaci za Hrvate u Srbiji kao i mogućnosti za još bolju saradnju.

Predsednik skupštine grada Zagreba Drago Prgomet posetio je u pratnji predsednika Skupštine grada Subotica, Tivadara Bunforda, školu Matija Gubec u Tavankutu gde su upoznati sa radom te ustanove. Potpisan je i ugovor o saradnji osnovne škole „Matija Gubec" sa Gradom Zagrebom o oboravku učenika iz Tavankuta na decembarskom kampu iz oblasti informatike i robotike.

Prilikom boravka u Subotici, predsednik zagrebačke Skupštine je razgovarao i predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, a izražavajući utiske posle susreta sa domaćinima Prgomet je kazao da je naišao na zadovoljstvo predstavnika hrvatske zajednice u Srbiji zbog pozitivnih pomaka — prenosi hrvatska novinska agencija "Hina",

"Treba biti pošten i reći da su predstavnici hrvatske zajednice u Srbiji, pre svega u Subotici, izrazili zadovoljstvo pozitivnim pomacima koji se događaju posljednjih nekoliko godina, izjavio je za Hinu predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet poslije posjeta Subotici i susreta predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji i najavio nove aktivnosti koje bi trebale pridonijeti učvršćivanju nacionalnog identiteta Hrvata u Srbiji." — navodi "Hina"

Srbija
Hrvatska
Drago Prgomet

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.