Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Prava zima još nije stigla, ali putari su spremni

2021.01.27
21:41
Forrás
Pannon RTV
Za održavanje regionalnih puteva u Subotici odgovorno je Javno preduzeće „Putevi Srbije", dok je za lokalne ulice i trgove odgovorno lokalno Javno preduzeće „Vojput".

Ovogodišnja zima još nije donela naprijatnosti za vozače, a sneg nije trebalo uklanjati ni sa trotoara. Mašine za održavanje puteva su, u slučaju veće količine snega, ipak već spremne za čišćenje ulica u Subotici i okolnim mesnim zajednicama.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

U Subotici zimska služba traje od 1. novembra do 1. aprila. Javno preduzeće „Putevi Srbije" odgovorno je za čišćenje regionalnih puteva, dok je nadležno gradsko javno preduzeće odgovorno za gradske i prigradske ulice, kao i za druge javne površine.

Predrag Radivojević, direktor, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Subotica: „Predvideli smo 127 kilometara prigradskih ulica i isto toliko kilometara gradskih ulica. Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje u Subotici, održava tokom zime 2,7 kilometara ulica na prostoru zaštićenog područja na Paliću, kao i ukupno 846 hiljada kvadratnih metara pešačkih staza, trgova i biciklističkih staza u gradu. Pored toga i oko 56 hiljada kvadratnih metara šetališta i parkinga u zaštićenom području Palića."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Koordinacija zimskih aktivnosti dva javna preduzeća važna je za građane, kako putevi ne bi bili klizavi. U cilju razvijanja te saradnje, zamenik pokrajinskog sekretara za saobraćaj Zoran Tasić, razgovarao je sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

Zoran Tasić je naglasio: „Primarna svrha posete je koordinacija lokalnih punktova zimske službe sa punktovima zimske službe Javnog preduzeća „Putevi Srbije", odnosno sa državnim nadležnostima. Složili smo se da komunikacija između javnog preduzeća, odnosno lokalnog štaba koji obavlja zimsku službu i punktova na državnom nivou, treba da bude na dnevnom nivou. Jednostavno rečeno, to je najvažniji segment koordinacije i zajedničkog delovanja u slučaju obilnih padavina."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

2020. godine, zahvaljujući podršci sekretarijata, u Subotici je već pušten u rad jedan uređaj za merenje brzine, sa kojim upozoravaju vozače za brzu vožnju u zonama škola. Pokrajina ove godine podržava postavljanje 65 takvih uređaja širom Vojvodine, a lokalna samouprava u Subotici je već pripremila konkursnu dokumentaciju, samo čeka da se konkurs raspiše.

Zoran Tasić
Subotica
Predrag Radivojević

Slične vesti

Najnovije

15:17, Frissítve: 15:27

Počela 26. Letnja akademija pedagoga

Ove godine se po 26. put organizuje Letnja akademija u Subotici, najveća međunarodna obuka za pedagoge na mađarskom jeziku u regiji, sa 120 učesnika i 28 domaćih predavača i predavača iz Mađarske.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.