Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Pravi se teren sa veštačnom travom u Malom Iđošu

2020.10.01
12:14
Forrás
Pannon RTV
Zemljani radovi su završeni i očekuje se da se do kraja oktobra završi teren sa veštačkom travom u Malom Iđošu.

U Malom Iđošu se nakon završenih zemljanih radova očekuje postavljanje veštačke trave, mreže, golova i ograde, te bi do kraja oktobra trebao da bude gotov novi teren. Zahvaljujući sporazumu o saradnji sa fudbalskom akademijom TSC iz Bačke Topole će mladi fudbaleri Eđšega dobiti mnogo povoljnije uslove za trening kada se završi ovaj pomoćni teren. Klub ima oko 50 fudbalera, a njihov trener koji je ujedno i predsednik kluba, Bela Baranji kaže da imaju dve grupe, od 8 do 12 i od 12 do 15 godina sa dva trenera koje plaća akademija TSC. Predsednik dodaje da od bačkotopolaca primaju pomoć u novčanom vidu 60 hiljada dinara godišnje, te lopte, markere, bove koje su potrebne za rad.

Kruna saradnje je pomoćni teren sa veštačkom travom, investicija vredna preko 10 miliona dinara.

Koordinator razvojnog programa u Malom Iđošu Karolj Kovač kaže da se prva faza radova sastojala iz pripremnih radova, te da je nakon zemljanih radova postavljen odvodni sistem drenaže. U drugoj fazi se postavlja veštačka trava, te mreže, golovi, ograda.

Zamenik gradonačelnika Malog Iđoša Ištvan Šandor kaže da je za lokalnu samoupravu jako važan razvoj fudbalskog kluba Eđšeg i pomoć mladim talentima. Dodao je da Bačka Topola nije daleko te da talentovana deca lako mogu da dođu do fudbalske akademije, a nakon toga i na evropski nivo.

Predaja terena dimenzija 42 sa 22 metra i veštačkom travom predviđeno je za kraj oktobra.

Mali Iđoš
veštačka trava
sport
teren

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.