Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Pravilno upravljanje otpadom = čistiji vazduh

2022.11.30
18:45
2022.11.30
19:03
Forrás
Pannon RTV
Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija" Subotica, dobilo je integrisanu dozvolu za upravljanje komunalnim otpadom.

Pored prijema i prerade otpada, u krugu objekta se obavlja selekcija papira, plastike, metala i drugih materijala koji se mogu reciklirati. Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, je obilazeći Regionalnu deponiju rekao da se u narednim godinama očekuju slična ulaganja na čitavom području Vojvodine.

Pannon RTV/Szalai Adrián

U novembru je Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija", dobilo integrisanu dozvolu za upravljanje komunalnim otpadom. Na osnovu tog dokumenta, ovaj objekat u potpunosti ispunjava potrebne uslove koji omogućavaju savremeno skladištenje i upravljanje otpadom.

Gelert Gligor, direktor: „To za nas predstavlja i odgovornost, da sprovodimo zaštitu životne sredine na takvom nivou, sa takvim nivoom posmatranja i monitoringa, kako to ova dozvola propisuje. Spremni smo za to, imamo i sredstva i infrastrukturu. Veoma smo zadovoljni ovom IPPC dozvolom (Integrisana kontrola i sprečavanje zagađenja), jer sa na taj način takođe otvara mogućnost za prijem neopasnog industrijskog otpada, odnosno imamo mogućnost da taj otpad prihvatimo, da ga tretiramo i skladištimo."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Na području Regionalne deponije vrši se sekundarna separacija otpada. Otpad koji se može reciklirati se odvaja od drugog otpada. Tu spada papir, plastika, metal i drugi materijali koji se mogu reciklirati.

Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine: „U narednih par godina će sigurno cela Vojvodina biti pokrivena ovakvim sistemima za upravljanje komunalnim otpadom, što će itekako uticati na kvalitet vazduha i na zdraviju životnu sredinu za sve građane."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine obezbediće u 2023.godini dodatna budžetska sredstva za sakupljanje i upravljanje otpadom.

regionalna deponija
sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije