Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Prazna autobuska stajališta u Kanjiži

2020-05-06
15:59
2020-05-06
18:04
Forrás
Pannon RTV
Za sada još nije krenuo javni prevoz i prevoz putnika.

Iz potiskog grada  za sada samo drumski prevoznik „Lasta" vozi jednom dnevno, u zoru u pet časova ka Beogradu, dok za sada nema prevoza između opštinskih naselja, kao ni prevoznika koji saobraćaju na dužim relacijama.

Prema zvaničnom saopštenju, međugradski autobusi mogu da voze od 5. maja, a saobraćaj unutar opštine može da se odvija od 8. maja. Međutim, javni prevoz na teritoriji opštine, što je oblast u nadležnosti lokalne samouprave, očigledno neće krenuti do septembra i početka školske godine. Građani koji žele da putuju autobusom, moraju da koriste masku i rukavice, a prilikom ulaska i izlaska vozila da koriste za to određena vrata.

„Potrebno je znati da u opštini Kanjiža prevoz u gradu i okolini u vreme školske godine teče normalno, i imamo 13 registrovanih linija koje povezuju čitavo područje sa Kanjižom i naselja međusobno. Ova usluga je 90 odsto prilagođena prevozu učenika, jer na žalost nema velike potrebe za ovom uslugom i prevoznicima se ona i ne isplati" kaže Balaž Bajtai, nadležan za saobraćaj i puteve u opštini Kanjiža.

Kanjiža
autobus

Slične vesti

Najnovije

18:23, Frissítve: 18:30

Letnji kamp na Horgošu

Deca koja su poslednjih nekoliko dana provela u horgoškom Lovačkom domu, mogla su se oprobati u raznim igrama veština, radionicama i mnogim drugim programima koji su za njih organizovani pripremili.
16:13, Frissítve: 18:22

Zajedno tkali stari i mladi

U subotu prepodne u Mađarskom kulturnom centru na Paliću održana je Etno radionica tkanja, koja je realizovana u okviru projekta Colourful Cooperation (Raznobojna saradnja).
11:52, Frissítve: 17:57

Protesti u više gradova Srbije

U petak uveče građani ponovo su izašli na ulice u više gradova Srbije. U Beogradu su ponovo pokušali da uđu u zgradu skupštine, pa je došlo do sukoba policije i demostranata.

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.