Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Praznici vezani za Božić još nisu završeni

2021.12.31
18:07
Forrás
Pannon RTV
Iako su Badnje veče i Božić već prošli, praznici vezani njih još uvek traju.

Kako u našim domovima, tako i u crkvama još neko vreme možemo da uživamo u prazničnoj dekoraciji. Tako je i u Crkvi Pohođenje Blažene Device Marije u Bačkoj Topoli, gde posetioce očekuju okićene jelke i Vitlejem.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Ovu crkvu u Bačkoj Topoli, u prazničnom periodu, ne krase samo okićeni oltar i jelke. Crkva ima i tri Vitlejema. Ispod pevnice nalazi se stari oltar svete porodice, koji zapravo prikazuje scenu iz Vitlejema. Serija slika koje krase oltar takođe beleži scenu iz Vitlejema, ali je pored oltara istanuto mesto dobio najspektakularniji i najklasičniji.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Jožef Sakalj, župnik u Bačkoj Topoli: „Pre nekoliko godina uspeo sam da obnovim pozadinu uz pomoć tadašnjeg kapelana mog prethodnika, koji je takođe dobio jednu veoma veliku konstrukciju, jednu noseću konstrukciju, da bi ceo naslon bio vidljiv, i da bi figure dobile malo veću ulogu. Uspeli smo prelepo da ga ukrasimo, zahvaljujući rukovodstvu TSC-a i gospodinu Janošu Žemberiju, čak smo dobili i malo trave, sa kojom smo uspeli da dekorišemo scenu iz Vitlejema."

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Doprinos u izgradnji Vitlejemske scene i ukrašavanju crkve, dali su i članovi pastoralnog saveta i ovdašnji učenici veronauke.

Iako praznici vezani za Božić traju do 6. januara, Vitlejem postavljen u ovoj crkvi u Bačkoj Topoli, može se pogledati do drugog februara, odnosno praznika Sveta tri kralja.

božić
praznici
Bačka Topola
Jožef Sakalj

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.