Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Praznik policije u Subotici

2019-06-17
22:20
2019-06-17
22:25
Forrás
Pannon RTV
Policajci – pripravnici položili su zakletvu u prisustvu Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice.

Osim što je značajno opao broj krivičnih dela, u 2018. godini je za 10 odsto veći broj rasvetljenih krivičnih dela od strane poznatih počinilaca, nego u prethodnom periodu. Poboljšana je i javna bezbednost, jer je za šest odsto manje slučajeva remećenja javnog reda u gradu. Policijska uprava u Subotici zaplenila je i veću kolčinu opojnih sredstava, i naglasak je stavljen na sprečavanje trgovine drogom i svim vrstama opojnih sredstava, stoji u saopštenju izdatom povodom 15. juna Dana unutrašnjih poslova.

Tim povodom praznovali su u ponedeljak i u Subotici. Deca su rado sela u policijske automobile, oblačila pancire, razgledala motore saobraćajne policije i upoznala se sa radom vatrogasne službe. Noel Rižanji obukao je i zaštitni prsluk. Kaže nije bio težak, a kada poraste voleo bi da bude policajac.

Predškolci su sa mnogo uzbuđenja učestvovali na predstavljanju subotičke policije. Dorotei Šimon najviše se dopalo oružje, ali videla je druge stvari: „Lisice, zaštitne maske, kape i pištolje." I ona bi da bude policajac.  Adam Nađ se najviše divio policijskim vozilima, a nešto od izloženog je i isprobao: „Probao sam oružje. Gađali smo, onako u igri."

U predstavljanju subotičke policije povodom Dana unutrašnjih poslova najviše su uživali najmlađi. Mogli su da upoznaju najnovija oruđa subotičke policije, opremu, čak i posao krimtehnike.

policija
praznik
Bogdan Laban

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije