Ugrás a tartalomra

Pre pet godina započeo je Plan teritorijalnog i ekonomskog razvoja Vojvodine

2020-11-18
19:16
2020-11-18
20:00
Forrás
Pannon RTV
Ištvan Pastor, predsednik SVM-a ocenio je da sa tim otpočelo novo poglavlje u ostvarivanju napretka na rodnom tlu.

Pre pet godina, na ovaj dan mađarska Vlada pokrenula je Plan teritorijalnog i ekonomskog razvoja Vojvodine – podsetio je Ištvan Pastor na svom fejsbuk profilu. Predsednik SVM-a ocenio je da je 2015. godine na ovaj dan otvoreno novo poglavlje u ostvarivanju napretka na rodnom tlu.

Pastor je proteklih pet godina sumirao jezikom brojki: u devet konkursnih krugova, raspisano je 52 konkursa, kroz koje je podržano ukupno 13.026 predloga iz 39 vojvođanskih lokalnih samouprava, a u 180 naselja. Ukupna vrednost investicija je 300 miliona evra, ili 35 milijardi dinara.

Osim mađarskoj Vladi i nadležnima u Fondaciji Prosperitati, Pastor je za proteklih pet godina zahvalnost uputio i preduzetnicima jer su – kako je obrazložio – oni dali sadržaj ovoj mogućnosti time što su je iskoristili, svojom životnom energijom, idejama i preduzetnošću učinili su je svakodnevnim delom  vojvođanskih Mađara.

Plan teritorijalnog i ekonomskog razvoja Vojvodine
ekonomski razvoj
Vojvodina
Prosperitati
Ištvan Pastor
SVM

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.