Ugrás a tartalomra
valasztas.hu

Prebrojani svi glasovi, ostaje dvotrećinska većina Fides-KDNP-a

2022.04.10
09:03
Forrás
MTI
Završeno je prebrojavanje svih glasova povodom parlamentarnih izbora koji su prošle nedelje održani u Mađarskoj. Fides-KDNP imaće dvotrećinsku većinu u novom sazivu parlamenta.

Koaliciona lista je dobila više od tri miliona glasova, što je primer bez presedana, shodno tome imaće 135 mesta u Narodnoj skupštini od 199 poslanika, što opet predstavlja dvotrećinsku većinu, četvrti put zaredom. Levo orjentisana koalicija imaće 57 poslanika, šest poslaničkih mesta će pripasti pokretu “Naša zemlja”, a kao i pre četiri godine ponovo je predstavnik Nemaca u Mađarskoj dobio jedan mandat.

Fides-KDNP

Najnovije

15:33, Frissítve: 17:20

Bez cigarete – bar jedan dan

U Srbiji se od duvanskih proizvoda najviše koristi cigareta i svaki treći građanin svakodnevno puši. Zabrinjava da gotovo 16 odsto pušača dnevno popuši 20 i više cigareta. Svakog dana u našoj zemlji umre 44 lica od bolesti povezanih sa pušenjem.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.