Ugrás a tartalomra
valasztas.hu

Prebrojani svi glasovi, ostaje dvotrećinska većina Fides-KDNP-a

2022.04.10
09:03
Forrás
MTI
Završeno je prebrojavanje svih glasova povodom parlamentarnih izbora koji su prošle nedelje održani u Mađarskoj. Fides-KDNP imaće dvotrećinsku većinu u novom sazivu parlamenta.

Koaliciona lista je dobila više od tri miliona glasova, što je primer bez presedana, shodno tome imaće 135 mesta u Narodnoj skupštini od 199 poslanika, što opet predstavlja dvotrećinsku većinu, četvrti put zaredom. Levo orjentisana koalicija imaće 57 poslanika, šest poslaničkih mesta će pripasti pokretu “Naša zemlja”, a kao i pre četiri godine ponovo je predstavnik Nemaca u Mađarskoj dobio jedan mandat.

Fides-KDNP

Slične vesti

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:14

Ne odlaze dok ne dođe do napretka u pregovorima

Subotički traktoristi i dalje uporno nastavljaju borbu za ispunjenje svojih zahteva, a noć su proveli u blizini Gradske kuće. Poljoprivrednici očekuju povoljan razvoj situacije i napredak u pregovorima, a do tada se neće pomerita sa svojih sadašnjih
16:39

U Kini otkriven novi virus

Pretpostavlja se da je virus, koji izaziva, između ostalog, povišenu temperaturu, umor, kašalj, gubitak apetita i bolove u mišićima, prešao na ljude sa životinja.
19:12

Nakon Kolumbije pravac Minhen

Sa takmičenja u bacanju koplja U-20 na svetskom prvenstvu organizovanom u Kolumbiji Adriana Vilagoš iz Malog Iđoša kući se vratila sa zlatnom medaljom. Bacačica koplja ponovo nastupa sledeće nedelje na EP za senione u Minhenu.

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.