Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Predat novi CT uređaj bolnici u Senti

2019-04-23
17:28
Forrás
Pannon RTV
Savremeni aparat omogućiće dijagnostiku bez bola i sa minimalnim rizikom po zdravlje.

Uređaj se već danima koristi, ali je danas održana i zvanična predaja novog aparata. Senćani su do sada morali da putuju do Novog Sada, Subotice ili Kikinde kada su imali potrebe za pregledom na CT aparatu. Zahvaljujući novom uređaju pacijenti vše neće morati da putuju od 50 do 100 kilometara. Ulaganje u visini od 32,5 miliona dinara ostvareno je uz podršku Pokrajinske vlade.

„U svakom slučaju veoma je dobro što je na ovom aparatu proteklih sedmica, od kada je ovde postavljen, urađeno više od pedeset pregleda. To je potvrda da ovde zaposleni ne samo što uče, nego su i savladali korišćenje savremenih uređaja" rekao je Ištvan Pastor, predsednik, Skupština Vojvodine, (SVM).

Predaji novog uređaja prisustvovao je i Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, koji kaže da je ova investicija bila neophodna senćanskoj bolnici.

„To je revolucija u radu ove bolnice, sto hiljada ljudi koji gravitira ka ovoj bolnici imaće novu, savremenu i kvalitetnu dijagnostiku. Građani ove regije više neće morati da putuju", rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Novi uređaj trenutno je na probnom radom, ali će narednih meseci raditi u punom kapacitetu.

Kroz informatički sistem informacija, slika, može da se pošalje u jedan centar. To će u velikoj meri ojačati sigurnost dijagnoze. Možemo da se konsultujemo sa čuvenim profesorima na biloj kojoj tački u svetu" kaže dr Mihalj Vašaš, direktor Opšta bolnica, Senta.

Uskoro bi trebala da krene i potpuna obnova Opšte bolnice u Senti i za to se već priprema planska dokumentacija, rečeno je na ovom događaju.

Senta
CT aparat
dr Mihalj Vašaš
Ištvan Pastor
Zoran Gojković

Slične vesti

Najnovije

21:27

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Najčitanije