Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Molnár Ádám

Predavanje o opasnostima na internetu u Horgošu

2023.09.19
14:28
2023.09.19
15:35
Forrás
Pannon RTV
Program je omogućen zahvaljujući angažovanju lokalnog civilnog udruženja „Građanska zajednica” i Međunarodne službe za spasavanje dece iz Mađarske.

Za učenike Osnovne škole „Karolina Karas” iz Horgoša organizovano je interaktivno predavanje o opasnostima koje vrebaju na internetu.

Organizatori su za meštane Horgoša pripremili predavanje o opasnostima na internetu u toku tri dana, jer je ta tema ovih dana veoma aktuelna. Goran Nikičić, član, Civilno udruženje „Građanska zajednica”, Horgoš: „Pozitivna stvar ovog projekta je to što učenici, naši đaci, nastavnici i roditelji dobijaju jedno kvalitetno predavanje o opasnostima na internetu, o tome koje mogućnosti internet nudi , ali i koje su to stvari koje vrebaju i koje mogu uticati na učenike pa možda čak i na odrasle.”

Na predavanju je veliki akcenat stavljen na pitanje uznemiravanja na internetu, koje je ovih dana sve prisutnije. Žofija Bojte, saradnik, Međunarodna služba za spasavanje dece, Mađarska: „Sa uznemiravanjem se svakako moramo pozabaviti, kao i sa uznemiravanjem preko interneta, a u okviru toga sa seksualnim iskorišćavanjem i seksualnim uznemiravanjem, posebno sa starijima, ne toliko sa mlađom decom, ali sa starijima da. Uznemiravanje je prisutno u životima mladih ljudi i oni se često bave jedni sa drugima.”

Pored toga, tokom predavanja je bilo reči i o digitalnom otisku, zaštiti podataka i društvenim platformama.

opasnosti na internetu
Horgoš

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.