Ugrás a tartalomra
Facebook

Predizborna saradnja mađarskih stranaka

2020.02.24
19:45
2020.03.10
17:50
Forrás
Facebook
O predizbornoj saradnji su se dogovorili SVM, DSVM i SMJ.

Na fejsbuk stranici predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora objavljena je informacija o tome da je postignut dogovor o predizbornoj saradnji SVM sa još dva mađarska politička činioca, Demokratskom strankom vojvođanskih Mađara i Strankom mađarskog jedinstva.

Ištvan Pastor je za Pannon RTV kazao i da će se saradnja u prvom redu odnositi na lokalne izbore. Kao što je poznato, u Srbiji će se 26. aprila održati izbori na tri nivoa.

Predsednik DSVM Bela Čorba je ranije najavio da će na lokalu biti u koaliciji sa SVM, dok će na republičkom nivou podržati SVM.

izbori
Savez vojvođanskih Mađara
Demokratska stranka vojvođanskih Mađara
Ištvan Pastor
Izbori 2020

Najnovije

15:26

Dan nezavisne Mađarske

Dana 16. juna 1958. godine su pogubljeni mučenici mađarske revolucije i rata za nezavisnost iz 1956. godine, kao i povlačenje sovjetskih trupa juna 1991. godine obeležava se kao Dan nezavisne Mađarske.
12:30, Frissítve: 17:44

Počelo 66. Sterijino pozorje

U Novom Sadu je otvoreno 66. Sterijino pozorje-pozorišni festival. Ovogodišnja manifestacija je nazvana "Zlu vremenu, uprkos", signalizirajući na negativne učinke koronavirusa. Ceremonija otvaranja je bila praćena sa velikim interesovanjem.
14:03

Nagrađeni talenti iz Vojvodine

U Subotici je održana svečanost na kojoj su nagrađeni izvrsni mađarski đaci i studenti iz Vojvodine, izabrani su "Ambasadori talenta". Pobednici su dobili prigodnu plaketu, prigodni poklon i podsticaj koji im je obezbedio Mađarski nacionalni savet.

Najčitanije

Dogovor o obnovi crkve u Bajmoku

Sporazum o obnovi potpisan je danas u sedištu Subotičke biskupije. Radove koji će na crkvi Svetog Petra i Pavla početi krajem leta, finansiraju subotička lokalna samouprava i država Mađarska.