Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Predsednik Opštine primio nagrađenog učenika iz Sente

2021.03.17
13:40
2021.03.17
17:51
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Opštine Senta Rudolf Cegledi primio je danas Zalana Peka, nagrađenog učenika u okviru konkursa „Dobar sportista, dobar učenik", koji je raspisao Državni sekretarijat za nacionalnu politiku Mađarske.

Na konkursu su mogli da učestvuju mladi pripadnici mađarske zajednice iz dijaspore, koji su, pored učenja, postigli istaknute rezultate i u nekom sportu. Zalan Pek, čiji su omiljeni predmeti između ostalih i matematika i istorija, takođe je i odličan rvač u svojoj uzrasnoj kategoriji. Postigao je izvanredne rezultate na nekoliko međunarodnih takmičenja.

Prijemu su prisustvovali i razredni starešina Zalana Peka, Ibolja Sabo Urban i njegov trener Petar Balo.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Rudolf Cegledi, predsednik Opštine Senta: „Senta i lokalna samouprava opštine Senta, kao i stanovnici Sente, ponosni su na to što je Senta jedan važan obrazovni centar u Vojvodini i Potiskom regionu. Takođe smo ponosni i na to što je Senta takođe i važan sportski centar u Vojvodini. Kada se te dve stvari spoje, to nas ispunjava sa još većim ponosom i srećom. To se i sada tako dogodilo."

Senta
Rudolf Cegledi
Zalan Pek

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.