Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Predstavljena knjiga Lasla Barata „Zalutali meci”

2022.09.30
14:07
2022.09.30
16:00
Forrás
Panon RTV
U Biblioteci „Jožef Atila” u Kanjiži je juče poslepodne predstavljena autobiografija Lasla Barata pod naslovom „Zalutali meci“.
Pannon RTV

U knjizi u izdanju, Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara, Laslo Barat se priseća godina koje je proveo u Sarajevu, kako lepih tako i manje lepih trenutaka. Autor je pre svega poznat kao klarinetista, pedagog i kustos, a već odavno je u njemu tinjala ideja da se priseti i stavi na papir svoja sećanja vezana za dane provedene u Sarajevu.

Laslo Barat, autor: „Ovo je moje sopstveno iskustvo, ali bilo je i kolega u Sarajevu s kojima sam zajednički evocirao uspomene, ovo je ipak dokument, svedočanstvo, dakle sadrži i tačne podatke o kojima sam razgovarao s kolegama u Sarajevu u pozorištu i Muzičkoj akademiji na kojoj sam radio. U knjizi nema fikcije, dakle moram stajati iza dokumenta i moram da potvrdim da su ljudi koji se pojavljuju zaista stvarni.”

Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.