Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Predstavljena zbirka pesama Edit Šmit pod naslovom „Na punoj zemlji"

2020-11-20
13:35
2020-11-20
17:49
Forrás
Pannon RTV
Događaj je održan u Mađarskom kulturnom centru „Petefi Šandor" u Novom Sadu, uz pomoć izdavačke kuće „zEtna".
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zbirku pesama je objavila izdavačka kuća „zEtna". Publikaciju je uredio Ištvan Besedeš. „To su prvenstveno dobre pesme i kao takve mogu se preporučiti svim ozbiljnim ljubiteljima pesama. Takođe i za one koje zanima današnjica, kako savremene teme iz današnjice možemo transformisati i preneti umetničkim jezikom." rekao je Ištvan Besedeš.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ilustracije za ovu zbirku pesama je načinila likovna umetnica Marta Buterer Kiš iz Novog Sada. „Pojedini delovi zbirke su posebno dirnula moja osećanja i izazvale su posebnu atmosferu. Kad nešto nisam razumela, nazvala sam autorku i razgovarali smo o svemu. Nakon završenih ilustracija, poslala sam kako bi proverila sa autorkom zbirke da li joj se sviđa, i na taj način saradnje su laganim koracima ilustracije završene." rekla je Marta Buterer Kiš, likovni umetnik.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Edit Šmit je počela da objavljuje ​​pesme 2015.-2016. godine, i one su uvrštene u zbirku, a tematika je oblikovana 2018. godine: „Primetila sam da je motiv Meseca motiv koji se ponavlja u nekoliko mojih pesama i u njemu sam osetila neku vrstu organizacione sile. Podnaslov knjige „Na punoj zemlji" je Mesečev blog, i upravo je zbirka dobila takvu dnevničku blog formu pri uređivanje, koja zapravo predstavlja okosnicu pesama povezanih s promenama raspoloženja i emocionalnim kolebanjima lunarnog ciklusa." rekla je Edit Šmit, autorka zbirke pesama.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zbog epidemioloških propisa, samo je ograničeni broj ljudi mogao prisustvovati predstavljanju knjige, ali događaj se mogao pratiti uživo na fejsbuku.

Edit Šmit
zbirka
pesma

Najnovije

Najčitanije