Ugrás a tartalomra
FoNet

Predstavnici Srbije i Kosova nastavili pregovore u Briselu

2021.06.15
20:53
Forrás
Pannon RTV
Nakon razgovora je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je Kurti došao u Brisel da izjavi da se neće sporazumeti ni u čemu i da sazna kada ćemo da priznamo nezavisnost Kosova.

Danas je održana nova runda političkog dijaloga visoke politike u Briselu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti su pregovarali po prvi put. Na sastanku je učestvovao i Žozep Borelj, visoki predstavnk EU za spoljnu politiku i bezbednost te Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine.

Tanjug

Kurti je došao u Brisel da izjavi da se neće sporazumeti ni u čemu – izjavio je srpski predsednik nakon pregovora. Premijer Kosova je došao da pita kada ću da priznam Kosovo. Kada sam rekao nikada, eksplodirao je – kazao je Vučić. Predsednik Srbije je dodao da će Srbija uprkos tome sve učiniti da u cilju nastavka dijaloga, pregovori će da se nastave do kraja jula. Za našu državu je važno očuvanje stabilnosti i mira – zaključio je.

Tanjug

Sve ostalo je suvišno da komentarišem, imam tri važne vesti za građane Srbije, prva je da albanska delegacija ne želi da ispuni sporazum koji smo potpisali, dakle uopšte ne žele da govore o Zajednici srpskih opština. Drugo je da hitno traže to jest žele da čuju kada ćemo da priznamo nezavisnost Kosova, a treće je da su provokacijom nazvali činjenicu da Srbi žele da učestvuju u crkvama na misama, jer su navodno placevi za te crkve darovani u vreme Slobodana Miloševića – kazao je predsednik Srbije nakon sastanka u Briselu.

Srbija
Kosovo
Aleksandar Vučić
Albin Kurti

Najnovije

17:13

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.