Ugrás a tartalomra
Express Chanel

Preduzeće „Komgrad" iz Bačke Topole organizovalo druženje sa decom

2021.09.14
15:06
2021.09.14
19:09
Forrás
Pannon RTV
Ovom prilikom deca iz obdaništa i škola nisu samo razgledali radne mašine, već su mogli i da ih isprobaju.

Javno preduzeće komunalno, stambeno i građevinske delatnosti „Komgrad" iz Bačke Topole predstavilo je deo svog mašinskog parka. Zainteresovani su mogli da pogledaju najupečatljivije radne mašine. Program je organizovan u okviru manifestacija povodom dana Bačke Topole.

Express Chanel

Ovom prilikom deca iz obdaništa i škola imala su prilike ne samo da pogledaju, već i da isprobaju one radne mašine kojima se obavljaju dnevni zadaci. Preduzeće raspolaže sa ukupno 30 radnih mašina.

„Od toga smo izneli pet – šest, najzanimljivijih, odnosno najupečatljivijih mašina koje učestvuju u košenju, ali imaju i veliko učešće u poslovima izgradnje vodovodne mreže i njenog održavanja. Sada nam, na žalost, nedostaju dve mašine jer su upravo na terenu. Ovde je jedan veliki smećar, jedan kamion za odnošenje smeća koji nosi veliki kontejner. Mislim da učenicima nižih razreda, školarcima, ali i odraslom stanovništvu to može da bude zanimljivo da upozna i da vidi mašine" kaže Diana Domanj Dudaš, direktorica Javnog komunalnog preduzeća „Komgrad" u Bačkoj Topoli.

Direktorica dodaje da im je cilj da i na ovaj način decu vaspitavaju na odgovoran odnos prema okolini.

Komgrad
Bačka Topola
deca

Slične vesti

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.