Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Prekid struje u Čantaviru

2019-06-23
20:50
Forrás
Pannon RTV
Nevreme koje se sinoć naglo sručilo na Čantavir, pokidalo je dalekovode.

Tri ekipe subotičke elektrodistribucije izašle su na teren kako bi rešile problem. Tokom pre podneva postepeno su na električne vodove uključivana nazad domaćinstva u Čantaviru.

Nevreme je sinoć, oko 22.30 časa pogodilo Čantavir, a posledica oluje je da su delovi naselja ostali bez struje. Bilo je domaćinstava koja 12 časova nisu imala struju, a kuda je prošla oluja vidi se po pokidanim granama. Izlomljeno drveće i nestanak struje – to je ono što je jutros dočekalo deo meštana Čantavira.

Upkos tome što nepogoda nije prouzrokovala ozbiljnu štetu, nestanak struje zagorčao je život meštanima. Najviše briga zadao je onima čija su gazdinstva za uzgoj stoke vezana za ove električne vodove. Stočari su se zbog tog problema obratili i zaposlenima u mesnoj zajednici. Ferenc Buranj, potpredsednik Skupštine mesne zajednice kaže da osim nestanka struje i izlomljenog drveća, nisu utvrdili veću štetu.

„Počelo je sa jakim vetrom u subotu uveče oko 22.30 časova. Čantavir je dobro prošao, jer nije izazvalo veće probleme. Samo to što je zbog oluje nestalo struje. Kako su me obavestili ovde u selu najveći problem je bio što nema struje. Oni stočari koji se bave proizvodnjom mleka nisu mogli da rade na vreme, a tokom pre podneva smo se obavestili u „Elektrovojvodini" da su i dalje na terenu" kaže Ferenc Buranj, potpredsednik Skupštine, MZ Čantavir (SVM).

Terenska ekipa elektrodistribucije čitavo pre podne je radila na terenu, i postepeno je domaćinstva vraćala na električnu mrežu.

Ferenc Buranj dodaje da je velika količina padavina koja je naglo pala uobičajeno uzrokovala i manje probleme u saobraćaju, ali to je kratko trajalo, jer voda brzo oteče naseljem. 

nevreme
struja
Čantavir

Slične vesti

Najnovije

09:21, Frissítve: 09:30

Leti hladi, zimi greje

Traje leto, a sa njim i groznica kupovina klima uređaja. Mnogi ih kupuju ne samo da bi se rashladili, već se spremaju i za grejnu sezonu.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.