Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Preko 40 filmova za filmofile u Novom Sadu

2019.02.28
19:06
2019.02.28
20:22
Forrás
Pannon RTV
Najveće interesovanje je film „Miljenica" nominovan za Oskara, ali sale pune i za manje poznata dela na lokacijama gde se prikazuju filmovi selekcije FEST-a.

Ljubitelji filma okupljaju se ispred bioskopa u nedavno otvorenom tržnom centru „Promenada" u Novom Sadu gde se svakodnevno prikazuju filmove iz programa FEST19. Hrvatska drama „Do kraja smrti" privukla je i mlade koji su tuda šetali. „Videli smo da je neka drama u pitanju, nešto novo, svakako je i Promenada nešto novo u Novom Sadu i hoćemo da isprobamo svaku novinu" kaže Jelena Milović, Užice.

Na međunarodnom festivalu prikazuju se, između ostalog, filmovi iz Belgije, Nemačke, Španije, Italije i Francuske. „I oni koji, možda nemaju jaku priču, imaju sjajna glumačka ostvarenja, ili su odlično režirani. Mislim da ima za svačiji ukus i da je baš dobra ponuda naslova" kaže Goran Vukčević, Novi Sad.

Filmovi iz programa FEST19 osim u Cineplex Promenada, prikazuju se i u bioskopima CineStar i Arena.

Među filmovima koji su se našli u trci za Oskara pirkazuju se i filmovi „Hladni rat", „Potpredsednik" i „Zelena knjiga". Jelena Galetin Žakić, zadužena za medije na FEST19 kaže: „47. Međunarodni filmski festival doneo je sjajne naslove, velika rediteljska imena, velika ostvarenja. Među njima su, recimo, oni čija ostvarenja ne gledamo tako često na velikim platnima kod nas, a to su Lars fon Trir, Paolo Sorentino, Luka Gvadanino i Pavel Pavlkovski".

Kao završni film u prograu FEST19 4. marta biće prikazano novo ostvarenje svetski slavnog reditelja iz Srbije Emira Kusturice.

bioskop
Promenada

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!