Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Preko pet granica

2023.03.21
12:20
2023.03.21
16:15
Forrás
Pannon RTV
Mladi iz Ade, Subotice i Gunaroša predstavljaće Vojvodinu u finalu takmičenja Karpatskog basena u kvizu „Preko pet granica“. Nadmetanje je juče održano u Senti.

Gimnazija u Senti bila je domaćin tamičenja usmerenog ka identifikovanju vrednosti u inostranstvu, a međusobno su se nadmetale ekipe 10 osnovnih škola.

„Jako sam uživala u čitavom zadatku. Omiljeno nam je bila organizacija festivala“ kaže Ema Tapai, iz ekipe „ Tisamenti lanjok“ Društva za negovanje tradicije „Vadvirag“ iz Ade.

U prvom delu takmičenja bio je opšti kviz, a nakon toga usledili su praktični zadaci.

„Jako smo se obradovali onlajn zadacima, jer smo kod dece uočili toliko terenskog rada i takvu kreativnost kakva je u današnjem svetu, na žalost, veoma retka“ kaže Roland Rešocki, član žirija.

Organizatori su ovim takmičenjem obuhvatili decu viših razreda osnovnih škola.

„U Vojvodini se prijavilo 28-29 ekipa, i 18-19 je stiglo skroz do kraja trećeg kola, a prvih deset ekipa mogli smo da pozovemo na regionalno takmičenje“ kaže Anita Kiš Virag, saradnica Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara.

Finale Karpatskog basena biće održano u Pečuju od 31. marta do 2. aprila.

kviz
Ada
Subotica
Senta

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.