Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Prekogranična ekologija

2019-09-20
19:42
2019-09-20
22:26
Forrás
RTV Pannon
Okončan prekogranični IPA program posvećen zaštiti životne sredine.

Prekogranični IPA projekt Srbije i Mađarske koji je upravo završen bio je posvećen istraživanju načina zaustavljanja invazivnih biljih vrsta. Više meseci trajalo je istraživanje načina rasprostiranja i neutralizacije invazivnih biljnih vrsta. Korovi su suzbijeni na 180 hektara u pograničnoj regiji te je nivo polena u vazduhu značajno smanjen – izjavio je menadžer projekta Nemanja Erceg. On je dodao da su postavljene dve automatske merne stanice, jedna u vizitorskom centru na Ludašu, a druga na teritoriji opštine Kanjiža.

A projekt plakátja

Dekan Fakulteta za baštovanstvo i regionalni razvoj iz Mađaraske Andraš Palkovič je rekao da su se u proteklih 20 godina pojavile brojne nove agresivne biljne vrste, koje i u Mađarskoj stvaraju ogromne probleme, te se zato proučava način njihove neutralizacije.
Podsekretar pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak naglasila je da polen značajno utiče zdravstveno stanje ljudi te da kod mnogih izaziva alergije.

ekologija
invazivne biljke
IPA projekat
zaštita životne sredine

Slične vesti

Most

12:23

Falutakarítási akció Horgoson

Mintegy 25 önkéntes gyűlt össze ma a Művelődési Ház mellett Horgoson. Füvet vágtak, gereblyéztek és szemetet szedtek. A céljuk az volt, hogy a falu egyik legforgalmasabb része megszépüljön.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije