Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Prekogranično ulaganje u razvoj železnice - šine su već uklonjene od Horgoša do Palića

2021.08.11
16:35
2021.08.11
16:40
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se da ćemo za godinu dana iz Subotice do Segedina već moći da stignemo vozom. Pripremni radovi za obnovu železničke pruge na srpskoj deonici su već u punom jeku.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Na železničkoj pruzi Subotica-Horgoš, šine su od Horgoša do Palića već u potpunosti uklonjene. Radovi traju već mesec dana. Stanovnici Horgoša su strpljivi, jer su već dugo čekali na obnovu pruge.

Lajoš Škalak: „Veoma sam srećan zbog toga. Trenutno mi je malo neprijatno, zbog toga što su rastavili šine, a tamo smo prelazili na groblje, ali to će se rešiti, pa smo veoma srećni zbog toga. Već je bilo vreme da naprave nešto."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Meštani Palića su takođe srećni, jer su na ovaj način korak bliži tome da iz Subotice brže i udobnije stignu do Segedina.

Margit Nađ: „Veoma sam srećna zbog toga što će ovde biti nova pruga, da mogu na miru da odem kod svoje unuke u Segedin, jer ona tamo studira, a i ona neće morati toliko da čeka na granici, neće morati da čeka redove automobila."

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Rok za završetak radova je septembar sledeće godine. Putnički vozovi će saobraćati između Subotice i Segedina brzinom od 120 kilometara na čas, tako da ćemo do ovog mađarskog grada stizati za 40 minuta.

Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice: „Železnička pruga će biti elektrificirana najsavremenijim sistemom kontrole i bezbednosti po evropskim standardima. Verujem da će se na ovaj način ispuniti naša želja, da se izgradi moderna železnička pruga između Segedina i Subotice."

Pružni prelazi biće zaštićeni rampama, a na Paliću i Horgošu lakši prolaz pešacima i biciklistima preko pruge biće omogućen podvožnjakom. Nakon renoviranja železničke pruge Subotica-Horgoš, biće renovirane i stanice na Paliću, u Hajdukovu, Horgošu i Bačkim Vinogradima.

razvoj
železnica
Horgos
Palić
Subotica
Segedin

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.