Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Premijera filma “Večna zima”

2020-01-25
18:18
2020-01-26
09:11
Forrás
Pannon RTV
U petak uveče upriličena je premijera mađarske istorijske drame “Večita zima” u Kanjiži. Film je zasnovan na noveli “Devojke, vreme je isteklo” Janoša Havašija.

Delo je uspomena na 250 hiljada Mađara deportovanih u Sovjetski Savez. Priča je inspirisana razglednicama i ličnom pričom Irene, majke autora. Film je dobitnik mnogih nagrada. Glumica Marina Gera, koja tumači lik Irene, dobitnica je nagrade Emmy, koja se dodeljuje najboljim glumicama krajem novembra u Nju Jorku.

Janoš Havaši, pisac: “Za mene i porodicu film je definitivno veliko zadovoljstvo, i pored toga što u njemu ima mnogo fikcije.  Očigledno je da je ovo igrani film, znači postoje izmišljeni sporedni likovi, postoje scene koje su uveličane ili potpuno preispitane, ali sama osnovna priča i sadržaj, koji su u osnovnim tekstovima, zaista su dobro ispali.”

premijera
film
Janoš Havaši

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.