Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Premijerka završila obilazak Severnog Banata u Kikindi

2021.10.22
20:39
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić je obećala da će Vlada i dalje izdvajati značajna sredstva za razvoj regije.

Započeti projekti u Kikindi, poput obnove bolnice, nastaviće se, ali u planu je i izgradnja nove industrijske zone, izgradnja fabrike za vodu i izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda.

Premijerka Srbije je prvo obišla industrijsku zonu u Kikindi, srpski proizvodni pogon francuske kompanije "Mecafor Products", gde se od 2016.godine proizvode posebni delovi za automobile, a od prošle godine, zahvaljujući subvencijama države od milion i dvadeset hiljada evra, proizvode se i komponente za avione. Proizvode se u fabrici sa posebnim računarskim sistemom kako bi se osiguralo da su proizvedeni delovi najprecizniji. Planira se izgradnja još jedne industrijske zone u Kikindi, ali će se investicije nastaviti, rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik ovog grada na Severu Banata, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Anom Brnabić.

"Započeti projekti, kao što su obnova Opšte bolnice Kikinda, izgradnja fabrike vode, koja će u narednom period krenuti, izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, koja će za ovaj region i grad Kikindu značiti mnogo, povećaće investicione potencijale, zajedno ćemo iznaći sredstva za za opremanje nove industrijske zone, a time privući nove kako strane tako i domaće investitore."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Što se tiče brige o građanima Srbije i zdravstvenim radnicima, modernizacija zdravstvenih ustanova, uključujući obnovu Opšte bolnice Kikinda, od posebnog je značaja, rekla je premijerka Srbije.

"Krenli smo od 27. septembra sa prvom fazom radova, a to je investicija od nekih 334 miliona dinara. Polako se pripremamo i za drugu fazu, tako da očekujem već krajem oktobra 2022. godine da završimo prvu fazu, a da bi već krenuli sa drugom fazom. To je jedna od stvari koja je u fokusu Vlade Srbije, što nam je izuzetno važno, jer naši građani to zaslužuju i naši zdravstveni radnici to zaslužuju."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ana Brnabić je na kraju posetila i obnovljeni Dom kulture Kikinda, gde je u njenu čast održan prigodni koncert, a razgovarala je i sa članovima radionica za rukotvorine i folklorašima. Obećala je da će rad kulturnih udruženja i ubuduće država finansirati većim iznosom.

Kikinda
Ana Brnabić

Najnovije

15:04, Frissítve: 15:10

Proširenje, ključ budućnosti?

Politika proširenja Evropske unije, priključenje zemalja zapadnog Balkana, kao i rešavanje problema migracije, bile su teme konferencije „Proširenje, ključ budućnosti?" održane u Budimpešti.

Najčitanije