Ugrás a tartalomra

Preminula je Eva Guba, novinarka Panon RTV-a

2023.12.07
12:42
2023.12.07
15:47
Forrás
Pannon RTV
Naša koleginica je preminula danas, posle duže bolesti - obavestila je našu redakciju njena porodica. Eva Guba je za RTV Panon radila od 2020. godine, kao dopisnik iz Potiskog regiona.

Nije obilazila samo Sentu i Adu, već i okolna naselja. Za njeno ime vezuju se brojni televizijski i radijski izveštaji. Nije postojala teme koju ona nije uspela da istraži. Uvek je bila puna života, mnogo je radila. Eva Guba je imala 39 godina. Informacije o njenoj sahrani objavićemo naknadno.

Njegovoj porodici izražavamo iskreno saučešće! A sada da se malo osvrnemo na našu koleginicu i njen rad.

„Ja sam ja. Ni više, ni manje ... luda ... plašam bosonoga na kiši, letim iznad oblaka, volim sve i svakoga ... ja sam jedna hrabra duša.” - ovaj citat je ranije na društvenim mrežama podelila naša koleginica Eva Guba. Ne postoji način da se opiše bolje od toga. Bila je odlučna i samouverena mlada žena, puna života, za koju u suštini nije postojalo ništa nemoguće. Uvek je bila veoma ažurna i dostupna tokom svog rada. Mnogi televizijski i radijski izveštaji stoje iza njenog imena. Nije postojala tema koju ona nije uspela da istraži, ili tema za koju nije mogla da pronađe sagovornika.

Eva je novinarka Panon RTV-a bila od 2020. godine. Teren je uglavnom obilazila po naseljima pored Tise, kao što su Senta i Ada, ali i po okolnim selima i drugim gradovima. Izveštaje nije pripremala samo za Dnevnik. Imala je važnu ulogu i u produkciji više drugih emisija. U istoriji naše emisije „Kozel-kep”, nije prošao mesec a da ona nije pripremila barem jedan deo. Pripremila je živopisne izveštaje sa mnogih događaja, manifestacija. Između ostalog, predstavila je i jedan muzej železnice.

„Uspeli smo praktično da vidimo uređaje koji se koriste napolju, odnosno veće uređaje. Ovde se nalazi dosta stvari, šta je to što možemo da vidimo?

- Tu su one stvari koje se nalaze pod krovom. Tu su uglavnom svetla i telefoni.”

Eva je 2003. godine u Senti završila Osnovnu školu „Turzo Lajoš”. Sa 18 godina se preselila u Budimpeštu, tamo je završila visoko obrazovanje, a zatim je radila kao urednik programa na komercijalnim televizijama. Sa 30 godina se ipak vratila kući, u Vojvodinu. O tome je govorila i prošlog oktobra, gostujući u emisiji „Javni poslovi”.

„Mala razlika je možda u tome što su u Mađarskoj, posebno u Pešti, ljudi srećni, ali su srećni u svojoj usamljenosti. Međutim, mi ovde u Vojvodini smo veseli, i sa osmehom možemo da doživimo različite situacije u jednoj velikoj zajednici. Za mene, ono što sam ja trebala da naučim, jeste da malo usporim. Kada sam se sa 18 godina preselila u Peštu, morala sam da naučim da ubrzam tempo, jer sam se tamo doselila iz jednog malog grada, ali kada sam vratila kući, tada sam morala da naučim da usporim, što je bilo veoma teško, jer sam ja sve do danas osoba koja živi brzo, a ponekad osećam da je život ovde veoma spor. Iznutra međutim, osećam da mi je to potrebno, jer život u velikom gradu može čoveka potpuno da samelje, pa mu je zato potrebno i malo mira.”

Eva je, kako je i sama rekla, živela veoma ubrzano. Pored rada u Panon-u, bila je aktivna i u mnogim drugim oblastima. Između ostalog, 2022. godine je dobila poziv iz Osnovne škole „Turzo Lajoš” u Senti, gde je kao komunikolog držala predavanje maturantima na temu komunikacije i njenog značaja. Izuzetno je volela i bila je veoma ponosna na svoju majku, roditelje i porodicu. Bila je društvena osoba i uvek je bila nasmejana. Eva Guba je živela 39 godina.

Eva Guba
preminula
novinarka
Panon RTV

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.