Ugrás a tartalomra
Facebook

Preminuo Artur Hofman, snimatelj, montažer, reditelj, saradnik naše medijske kuće

2021.02.23
19:11
Forrás
Pannon RTV
Artur Hofman preminuo je danas u Novom Sadu, od posledica zaraze virusom korona. Hofman je 10 godina bio saradnik naše medijske kuće, a timu u Novom Sadu nastavio je da pomaže i nakon penzionisanja.
Facebook

Artur Hofman rođen je u Somboru, 1954. godine. Gimnaziju u Somboru završio je 1973. godine, nakon toga studirao je na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Upisao je i istoriju umetnosti u Beogradu.

Facebook

Kao snimatelj i montažer učestvovao je u stvaranju velikog broja filmova i dokumentarnih filmova. Do 2005. godine bio je zaposlen na Novosadskoj televiziji kao reditelj, ali je radio i kao snimatelj i montažer. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao fotograf, ali paralelno je stvarao i filmove u nekadašnjem filmskom klubu „Bošnjak Erne" u Somboru.

Facebook

Prvi kratki film snimio je 1976. godine sa kolegom sa fakulteta, nakon toga je kao filmski stvaralac u Novosadskoj televiziji uglavnom režirao obrazovni i kulturni program. Član je društva filmskih i televizijskih radnika Vojvodine, i jedan od osnivača video kampa u Bačkoj Topoli.

Za svoj rad tokom godina primio je brojne nagrade. Pobednik je Pulskog festivala 1976. i 1978. godine u kategoriji kratkog filma, osim toga dobio je nagradu „Gran pri", na festivalima je osvajao priznanja i diplome.

Facebook

Artur Hofman jer zbog zaraze virusom korona bio na bolničkom lečenju, a preminuo je u 67-oj godini života.

Smrću Artura Hofmana naša medijska kuća ostala je bez svog člana.

Artur Hofman
Pannon TV

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!