Ugrás a tartalomra
Facebook

Preminuo Artur Hofman, snimatelj, montažer, reditelj, saradnik naše medijske kuće

2021.02.23
19:11
Forrás
Pannon RTV
Artur Hofman preminuo je danas u Novom Sadu, od posledica zaraze virusom korona. Hofman je 10 godina bio saradnik naše medijske kuće, a timu u Novom Sadu nastavio je da pomaže i nakon penzionisanja.
Facebook

Artur Hofman rođen je u Somboru, 1954. godine. Gimnaziju u Somboru završio je 1973. godine, nakon toga studirao je na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Upisao je i istoriju umetnosti u Beogradu.

Facebook

Kao snimatelj i montažer učestvovao je u stvaranju velikog broja filmova i dokumentarnih filmova. Do 2005. godine bio je zaposlen na Novosadskoj televiziji kao reditelj, ali je radio i kao snimatelj i montažer. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao fotograf, ali paralelno je stvarao i filmove u nekadašnjem filmskom klubu „Bošnjak Erne" u Somboru.

Facebook

Prvi kratki film snimio je 1976. godine sa kolegom sa fakulteta, nakon toga je kao filmski stvaralac u Novosadskoj televiziji uglavnom režirao obrazovni i kulturni program. Član je društva filmskih i televizijskih radnika Vojvodine, i jedan od osnivača video kampa u Bačkoj Topoli.

Za svoj rad tokom godina primio je brojne nagrade. Pobednik je Pulskog festivala 1976. i 1978. godine u kategoriji kratkog filma, osim toga dobio je nagradu „Gran pri", na festivalima je osvajao priznanja i diplome.

Facebook

Artur Hofman jer zbog zaraze virusom korona bio na bolničkom lečenju, a preminuo je u 67-oj godini života.

Smrću Artura Hofmana naša medijska kuća ostala je bez svog člana.

Artur Hofman
Pannon TV

Slične vesti

Najnovije

17:41, Frissítve: 17:46

Obnova atarskih puteva u opštini Senta

Atarski putevi u opštini Senta biće presvučeni struganim asfaltom. Radovi su već uveliko u toku. Ovi putevi su veoma važni za poljoprivrednike, a saobraćaj po njima sada postaje lakši i bezbedniji.
08:04, Frissítve: 17:39

Spuštena je zavesa na „Desire" festival

Desetodnevni „Desire" festival u Subotici završen je predstavom pozorišta „Atrium" iz Budimpešte. Ove godine su na ovom međunarodnom regionalnom festivalu savremenog pozorišta izvođene, između ostalih, predstave iz Ciriha, Pirota i Zagreba.
17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.

Raspisan referendum o promeni Ustava

Referendum o potvrdi Akta o promeni ustava Srbije Ivica Dačić raspisao je za 16. januar. Predsednik Skupštine Srbije je rekao da mu je čast što je mogao da potpiše dokument o raspisivanju referenduma.