Ugrás a tartalomra
Pixabay/fernandozhiminaicela

Preminuo jedan pacijent, 104 novozaražena u Mađarskoj

2021.08.13
16:23
2021.08.13
17:21
Forrás
koronavirus.gov.hu
Jedan pacijent je preminuo, a kod 104 državljana Mađarske je dijagnostifikovana infekcija koronavirusom, piše na portalu koronavirus.gov.hu.

U Mađarskoj do sada vakcinisano 5.668.993 osoba, od kojih je 5.498.222 primilo i drugu dozu vakcine.

Na vladinom portalu stoji da je od početka epidemije broj zaraženih porastao na 810.316, a broj umrlih na 30.038. Broj izlečenih je 765.952.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 83 pacijenta, od  kojih je 14 na respiratoru. Broj aktivno zaraženih je 14.326.

U kućnom karantinu nalazi se 1085 pacijenta a ukupan broj testiranih osoba je 6.423.992.

Na portalu dalje piše da se delta varijanta koronavirusa već širi u više evropskih zemalja, pa i u Mađarskoj. Širenje mutanta delta virusa predstavlja najveću pretnju onima koji još nisu vakcinisani, stoga se mole građani koji još nisu, da se vakcinišu.

Naglašeno je da je Mađarska prva zemlja u Evropi koja obezbeđuje treću vakcinu protiv koronavirusa, za koji se može zakazati termin na web stranici eeszt.hu ili kod lekara opšte prakse.

96.000 osoba je već primilo treću vakcinu, a koja se posebno preporučuje starijim osobama, pacijentima sa hroničnim bolestima i oslabljenim imunološkim sistemom – istaknuto je.

epidemija
zaraza

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.