Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Približiti deci Boga

2022.08.19
13:29
2022.08.19
15:57
Forrás
Pannon RTV
Deca koja su učestvovala u reformatskom hrišćanskom kampu u Subotici, imali su priliku da kroz igru čuju o proroku Danijelu.

Došao je i poslednji dan reformatskog hrišćanskog kampa u Subotici. Ove nedelje deca su čula priču o proroku Danijelu i učili su pesmice vezane za nju. Završnog dana su obnovili stečeno znanje, a potom su usledile grupne igre, ples i drugi šaroliki programi.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Dignute ruke, takmičenje i dobra atmosfera – tako je protekao poslednji dan kampa, jer su za dobre odgovore i izuzetnu aktivnost dobili dodatni pečat. Deca su u petak ponovila ono što su naučila tokom nedelje, a Zenge Kozma napamet zna već nekoliko stihova. „Učiniću te mudrim i pokazati ti put kojim da ideš, daću ti savet, moje oči će biti uprte u tebe. Psalam, 32:8."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Deca su kroz razne rukotvorine i grupne aktivnosti učila o biblijskim događajima i životu proroka Danijela. Kata Harangozo: „Cele nedelje smo učili priče o Danijelu, veoma su zanimljive i poučne o tome koliko je Bog divan, i ovaj kamp je veoma osvežavajući."

Organizatori su mališanima kroz igru pričali priče o Bogu, takva je bila i igra na semaforu. Vince Kozma: „Stani, slušaj Gospoda! Uspori, provodi vreme sa Gospodom! Kreni svaki dan putem Božijim!"

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kamp su organizovali Laslo Harangozo, paroh Reformatske crkve u Subotici, i njegova supruga. Paroh je rekao da je svrha kampa da se deca približe Bogu i da steknu uvid u biblijske događaje. „Smatramo da je važno usaditi hrišćanske vrednosti i reč Božiju u dečja srca, a Danijelova priča je jedna od najvažnijih nosilaca poruke. Jedna manjinska grupa, Jevreji koji su živeli u vavilonskom ropstvu, uspeli su da zadrže svoj identitet i veru. Smatrali smo da je važno da se ovo prenese dalje."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Kamp očekuje decu i sledeće godine gde će mlađi i stariji imati mogućnost da učestvuju u još jednom bogatom programu. Paroh je otkrio i da sledeće godine planiraju da postave bazen kako bi nedelja bila još uzbudljivija i kako bi deca lakše podnela vrućinu.

reformatski hrišćanski kamp

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.