Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Priča o jednoj tvrdoglavoj rodi – umesto vrele Afrike, izabrala je ribnjak u Mužlji

2020.10.26
21:29
Forrás
Pannon RTV
Rode su već na svojim mestima za prezimljavanje u Africi, ali ima jedna, koja je odlučila da ostane kod kuće.
Pannon RTV/Lukács Attila

Zahvaljujući brižnom odnosu Atile Lacka, ona sada čeka na jednoj farmi u Mužlji, kako bi bila prebačena u prihvatilište za ptice u Zoološkom vrtu na Paliću.

Svakodnevne šetnje obavlja u ograđenom prostoru, u blizini susednog ribnjaka.

Rode napuštaju našu zemlju u drugoj polovini avgusta, ali zbog klimatskih promena nije retkost da poneka roda i zimi ostane kod kuće. Međutim, da bi preživeli, potrebna im je ljudska pomoć.

Atila Lacko: „Pre mesec dana, ili nešto više, ova roda se pojavila ovde u mom dvorištu, odnosno na ovoj parceli. Od tada je ovde. Pokušavao sam da nešto uradim sa njom, jer dolazi zima, ova životinja ne može da ostane tu. Zašto nije odletela - ne znam. Ne vidim nikakvu povredu na njoj. Takođe sam se obratio i aktivistima za zaštitu životinja. Došli smo do toge da će je možda sutra prebaciti."

Pannon RTV/Lukács Attila
roda
Mužlja

Slične vesti

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!