Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Prijem za sportiste koji se pripremaju za Olimpijske igre

2019.12.26
20:25
Forrás
Pannon RTV
Gradonačelnik Miloš Vučević primio je danas u Novom Sadu sportiste koji se pripremaju za Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

Očekuje se da će na međunarodnom sportskom takmičenju glavni grad Vojvodine predstavljati oko 25 sportista.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju sledeće godine, boje Novog Sada braniće košarkaši, plivači, stonoteniseri, strelci  i kajakaši.

Čaba Silađi, plivač: „Već 2. januara idemo na visinske pripreme u Tursku i na taj način zvanično započinjemo konkretne pripreme za Olimpijadu u Tokiju. Pre toga će biti još jedno Europsko prvenstvo u Budimpešti, za koje se želim dobro pripremiti, jer znam "Duna Arenu" i sigurno će biti dobar osećaj tamo plivati. Radujem se sledećoj godini. "

Na prijemu je istaknuto da Novi Sad svake godine sa više od 400 miliona dinara podržava gradske sportske klubove i saveze.

Vladimir Šiška, predsednik Novosadskog gradskog sportskog saveza: „Mnogi od ovde prisutnih sportista su već osvojili olimpijsku kvotu, a neki su veoma blizu tome. Oni već imaju podršku kroz republičke i pokrajinske stipendije, ali je grad pronašao i druge načine da ih motiviše tokom priprema, i pravno i finansijski. "

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Grad sa dodatnim sredstvima podržava novosadske sportiste koji se pripremaju za Olimpijske igre, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada: „Uz podršku Olimpijskog komiteta, klubova i sponzora, obezbeđujemo dodatna novčana sredstva kako bismo pomogli našim sportistima da se što bolje pripreme za Tokio. Svakog učesnika Olimpijade podržavamo sa 180.000 dinara iz gradskog budžeta, odnosno za ovu svrhu obezbedili smo ukupno 4 miliona 600.000 dinara.

Miloš Vučević je izrazio nadu  da bi modernizacija novosadskog Sportskog i poslovnog centra Vojvodina mogla početi sledeće godine, a u isto vreme je najavio i izgradnju novih sportskih centara na tertoriji grada.


 

prijem
sportista
Vojvodina
Tokijo
Čaba Silađi

Najnovije

18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!