Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Prijemni ispit u Opštini Senta položilo 207 učenika

2021.06.30
19:14
2021.06.30
19:31
Forrás
Pannon RTV
Ukupno je 207 učenika položilo prijemni ispit u jednoj od srednjih škola u Opštini Senta.

Mala matura neophodna za to održana je prošle nedelje, a učenici završnih razreda četiri osnovne škole u opštini postigli su osrednji uspeh – ocenili su direktori škola na sastanku sa nadležnima iz Opštine.

Atila Juhas, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, Senta: „Ovih 207 učenika podrazumevaju ne samo decu, već i odrasle u večernjim školama, kao i decu sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su pohađala posebno odeljenje. Toliko učenika nastavlja svoje školovanje uglavnom u srednjoj školi, i sa njima, ako pogledamo naša mesta u srednjim školama, onda su ona na ovaj način u Opštini Senta dve trećine popunjena. Senćanska Gimnazija, Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike „Boljai" u Senti, kao i dve srednje stručne škole, Srednja medicinska škola i Ekonomsko-trgovinska škola Senta, očekuju učenike na upis posle 11-og."

Prosek ustanova u Opštini Senta je osrednji.

U ime Osnovne škole „Temerkenj Ištvan" iz Tornjoša, direktorka Teodora Petraš kaže da je ove godine maturiralo 36 njihovih učenika, od kojih je 33 uspešno ispunilo zahteve. Devetoro maturanata su bili učenici večernje škole. Od septembra se očekuje da će u školi svoje školovanje početi 10 malih učenika.

Branislava Ilijin, direktorka Osnovne škole „Stevan Sremac" je u svom izveštaju ocenila uspeh 45 učenika, koji su polagali malu maturu, dodajući da će škola narednu školsku godinu započeti sa 17 srpskih i 40 mađarskih prvaka.

79 učenika osmih razreda Osnovne škole „Petefi Šandor" uspešno je položilo malu maturu, od toga 44 na mađarskom jeziku, 11 na srpskom, 11 na obrazovanju odraslih i 13 učenika u njihovoj ispostavi u Gornjem Bregu. Direktor Gordan Kološ izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da će škola naredne školske godine biti proširena za 54 prvaka.

U ime Osnovne škole „Turzo Lajoš" podatke je saopštio Ferenc Tandari, a prema njima je 50 od ukupno 411 učenika koji pohađaju njihovu školu uspešno položilo malu maturu, od toga 44 učenika u normalnom odeljenju i 6 učenika u odeljenju koje zahteva specijalno obrazovanje. On se nada da će zahvaljujući broju od 49 učenika koji se kod njih prijavili, od septembra otvoriti tri razreda. U svom izveštaju je napomenuo da su besplatni udžbenici za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama već stigli u školu.

Senta
prijemni
ispit
učenik
mala matura

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.