Ugrás a tartalomra

Prikupljen novac za bebu Boška

2021.08.17
13:32
Forrás
Blic
Jutros je nedostajalo još 300.000 evra od iznosa potrebnog za lečenje.

Prikupljen je novac za Boška. Šestomesečni Boško Gugleta, koji boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), će sredinom septembra u Budimpešti dobiti gensku terapiju, najskuplji lek na svetu. Jutros je nedostajalo još 300.000 evra od iznosa potrebnog za lečenje, ali je nedostajući novac prikupljen rekordnom brzinom.

Cena leka je 2,1 milion evra. Za mališana je širom zemlje organizovano prikupljanje novca, a lica zanteresovana da pomognu, su to mogla da učine i u formi SMS-a.

Boško
SMA
novac
prikupljen

Slične vesti

Najnovije

11:06

Advent bez granica

Sala pozorišta u Adi bila je u potpuno popunjena za Adventski dobrotvorni koncert glumice-pevačice Nore Feher. Ova manifestacija već nekoliko godina unazada ulepšava vreme isčekivanja praznika u selu.
12:18, Frissítve: 18:06

Adventski vašar u Kanjiži

U Kanjiži, na gradskom trgu, je počeo u petak poslepodne dvodnevni adventski vašar obogaćen božićnom muzikom, ukrasima i mirisima. Organizatori su pripremili bogati i šaroliki program za sve uzraste.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.