Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Pripreme za prolećnu sezonu na Fudbalskoj akademiji „Njerš Ištvan”

2022.01.26
17:37
2022.01.26
17:57
Forrás
Pannon RTV
Na Fudbalskoj akademiji „Nijerš Ištvan” u Totovom Selu počeli su treninzi. Za prolećnu sezonu pripremaju se po programu namenjenom mladima. Polaznici akademije imaju osam treninga nedeljno.

Sa više od 120-oro dece radi 7 trenera. Treninzi se odvijaju na fudbalskom terenu sa veštačkom travom, a mlade igrače i trenere od posla ne odvraćaju ni hladno vreme, ni teren pokriven snegom. Zajedničko zagrevanje, pa trening na srpskom i na mađarskom jeziku. Tamaš Utaši iz Malog Iđoša priključio se akademiji 2011. Godine, i sada igra za ekipu U19. „Veoma sam srećan zbog toga što imam i srpske saigrače, jer sam je odrastao na takvom mestu gde ima mnogo Mađara, pa nisam mogao da naučim srpski. To pokušavam da nadoknadim ovde, zato vežbam, kako bih mogao da se afirmišem. Uslovi su iz godine u godinu sve bolji, i sada smo veoma zadovoljni ovim terenom sa veštačkom travom.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Pripremema za prolećnu sezonu prethodio je fizički pregled. Na osnovu rezultata su sačinjeni programi treninga.

Robert Kiš, kondicioni trener, Fudbalska akademija „Njerš Ištvan”, Totovo Selo: „Imamo pet treninga nedeljno na terenu, a zatim tri treninga nedeljno u teretani. Od toga je jedan trening snage, jedan trening za prevenciju povreda i trening eksplozivnosti, njih kombinujemo. Bilo bi savršeno da to radimo pre treninga u teretani, ali nam vremenske prilike to ne dozvoljavaju.”

Trener je istakao da su zadovoljni rezultatima na kraju jesenje sezone, ali se trude da se mnogo bolje pripreme za utakmice tokom proleća. Cilj je da određene starosne grupe što duže budu prisutne na utakmicama. Prva pripremna utakmica će se inače odigrati već ovog vikenda.

Fudbalska akademija „Njerš Ištvan"
Totovo Selo
fudbal

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.