Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Pripreme za sezonu na Tisi

2019-04-01
22:10
Forrás
Pannon RTV
U Kanjiži su započele pripremu za letnju na Tisi.

Najavljuje se da će do prvomajskih praznika odmarališta biti obnovljena, te da će on koji budu željni opuštanja i odmora dočekati ugodna okolina. Pripreme za letnju sezonu napreduju punom parom, uređuje se obala Tise pred novu letnju sezonu. Trenutno se iz reke izvlače balvani i drveće, te se zahvaljujući mesnoj zajednici obnavlja i kamping pred prvomajske praznike.

Predsednik saveta mesne zajednice Kanjiža Robert Lacko kaže su mnogo toga planirali i da se nada da će se većina i realizovati. "Kao što vidite ulaz za građanstvo se već popravlja, trotari i novi objekti se već grade dole. Želeli bismo da sa oko 20 kubika zemlje popunimo udubljenja u kampingu, da kod ulaza postavimo novu ogradu, predvideli smo postavljanje držača za bicikle, jer je to uduvek bio problem pored Tise" – kaže Lacko.

Nadležni žele da postave i nove klupe, te da u narednim mesecima realizuju i plažu u hladu. Održavanje okoline bazena uz reku Tisu vrši javno komunalno preduzeće Komunalac. Direktor Komunalca Ervin Palfi kaže da će sledeći korak biti uređenje plaže i njene okoline, tamo gde će dolaziti tokom prvomajskih praznika, kao i da se radi između ostalog o košenju trave, uređenju površina i čišćenju. Prema prognozama, ove radove ni Tisa neće omesti jer zbog nedostatka kiše neće biti povećanja vodostaja.

Predstavnik vodoprivrednog preduzeće DTD iz Sente Ištvan Apro kaže da je stanje u Snti 292 centimetara, a pre godinu dana 511, dakle vodostaj je bio višlji za preko dva metra na isti ovaj dan, znači radi se o prosečnom vodostaju, a Tisa ima rendenciju opadanja sada te će do kraja nedelje opasti još 20-30 centimetara te će dostići letnji nivo, koji je 260-270 centimetara. On dodaje da se na toku Tise sneg već otopio, tako da će do povećanja vodostaja doći samo u slučaju estremnih vremenskih prilika.

Tisa
Kanjiža
Robert Lacko
Ervin Palfi

Slične vesti

Najnovije

21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.