Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Pripreme za sezonu na Tisi

2019-04-01
22:10
Forrás
Pannon RTV
U Kanjiži su započele pripremu za letnju na Tisi.

Najavljuje se da će do prvomajskih praznika odmarališta biti obnovljena, te da će on koji budu željni opuštanja i odmora dočekati ugodna okolina. Pripreme za letnju sezonu napreduju punom parom, uređuje se obala Tise pred novu letnju sezonu. Trenutno se iz reke izvlače balvani i drveće, te se zahvaljujući mesnoj zajednici obnavlja i kamping pred prvomajske praznike.

Predsednik saveta mesne zajednice Kanjiža Robert Lacko kaže su mnogo toga planirali i da se nada da će se većina i realizovati. "Kao što vidite ulaz za građanstvo se već popravlja, trotari i novi objekti se već grade dole. Želeli bismo da sa oko 20 kubika zemlje popunimo udubljenja u kampingu, da kod ulaza postavimo novu ogradu, predvideli smo postavljanje držača za bicikle, jer je to uduvek bio problem pored Tise" – kaže Lacko.

Nadležni žele da postave i nove klupe, te da u narednim mesecima realizuju i plažu u hladu. Održavanje okoline bazena uz reku Tisu vrši javno komunalno preduzeće Komunalac. Direktor Komunalca Ervin Palfi kaže da će sledeći korak biti uređenje plaže i njene okoline, tamo gde će dolaziti tokom prvomajskih praznika, kao i da se radi između ostalog o košenju trave, uređenju površina i čišćenju. Prema prognozama, ove radove ni Tisa neće omesti jer zbog nedostatka kiše neće biti povećanja vodostaja.

Predstavnik vodoprivrednog preduzeće DTD iz Sente Ištvan Apro kaže da je stanje u Snti 292 centimetara, a pre godinu dana 511, dakle vodostaj je bio višlji za preko dva metra na isti ovaj dan, znači radi se o prosečnom vodostaju, a Tisa ima rendenciju opadanja sada te će do kraja nedelje opasti još 20-30 centimetara te će dostići letnji nivo, koji je 260-270 centimetara. On dodaje da se na toku Tise sneg već otopio, tako da će do povećanja vodostaja doći samo u slučaju estremnih vremenskih prilika.

Tisa
Kanjiža
Robert Lacko
Ervin Palfi

Slične vesti

Najnovije

09:21, Frissítve: 09:30

Leti hladi, zimi greje

Traje leto, a sa njim i groznica kupovina klima uređaja. Mnogi ih kupuju ne samo da bi se rashladili, već se spremaju i za grejnu sezonu.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.