Ugrás a tartalomra

Pripremni kamp u Novom Sadu za prijemne ispite

2017.04.22
15:00
Dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite je počeo u Novom Sadu
Dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite je počeo u Novom Sadu. U organizaciji Mađarskog Nacionalnog Saveta preko 50 vojvođanskih srednjoškolaca 4. razreda učestvuje, a iskusni nastavnici ih pripremaju za predstojeće prijemne ispite. Kristina Mesaroš sa Palića želi da postane doktor, želela bi studirati u Novom Sadu. Ovaj kamp joj puno pomaže da lakše ostvari svoje ciljeve. “Jako su dobra predavanja, puno se može naučiti. Lakše je ovako učiti, nego sam kod kuće.” Milena Đurović iz Subotice bi isto želela nastaviti svoje studije u Novom Sadu, želja joj je da postane farmaceut ili zubar. “Mislim da je pripremni program, na kom sam bila u Subotici, bio uspešan, materijal je bio lepo prezentovan. Mislim da puno pomaže u daljim pripremama.” mnt felkeszito 4 Učenicima ovaj kamp daje mnoge prednosti. Gizela Pajor Čikoš, nastavnik matematike: “S jedne strane, da se međusobno upoznaju, s druge da upoznaju kolegijum. Takođe imaju mogućnost da se održi zaista mnogo časova, pređemo dosta materijala, i da se u dobrom raspoloženju pripremimo za ove teške prijemne ispite.” Potencijalni brucoši mogu dobiti pomoć u desetak predmeta. Marta Petkovič, članica Izvršnog Odbora MNS: “Već od prvog februara su mogli učenici četvrtog razreda srednjih škola da se prijavljuju na pripremni kamp. Prvo su bile online pripreme pa i odeljenjski, a sad u kampu.” Ali sa ovim se ne završavaju pripreme, po potrebi će se još organizovati odeljenjske pripreme. Domaćin učioničkih aktivnosti je osnovna škola Jožef Atila, a smeštaj učesnika obezbeđuje studentski dom "Kolegijum Evropa" u Novom Sadu.
Mađarski Nacionalni Savet
Novi Sad
pripremni kamp

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.