Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Pritisak vode podelio stanare

2020.08.07
12:42
2020.08.07
18:52
Forrás
Pannon RTV
Stanari na gornjim nivoima u višespratnicama u Bečeju godinama se žale na slab pritisak vode. Rešenje je uređaju za povećanje pritiska, ali stanari donjih spratova za to nisu zainteresovani.

Ovu pat situaciju verovatno će morati da razreši JKP „Vodokanal".

Pomalo tek curi voda iz slavine u stanu porodice Hromiš na četvrtom spratu u Bečeju. Od kako ovde stanuju, a to je šest godina, imaju problema sa pritiskom vode, ali u poslednje vreme situacija je gora nego inače. „Dešava se da i po pola dana nemamo tople vode, ali nema ni hladne, a kada i imamo hladnu vodu, pritisak je nikakav" kaže Danijel Hromiš, Bečej.

„Za decu se nekako snađemo, na primer zagrejemo vodu u maloj kadici, ali nas dvoje moramo drugačije da se snađemo, odemo kod dede ili kod moje mame. Da ne govorim o pranju veša ili sudova" priča Iva Hromiš.

 

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Petočlana porodica Ludajić stanuje na trećem spratu, i oni po ćudima pritiska vode prilagođavaju održavanje higijene, pranje veša i sudova. „Čini se da je prošle godine bilo bolje. Ne znam šta se dogodilo u međuvremenu, ali mi ovde živimo 17 godina, problem postoji već dugi niz godina, ima tome i 15 godina" kaže Nataša Ludajić, Bečej.

Kvarovi, ilegalni priključci, zalivanje bašta u letnjem periodu, sve to doprinosi smanjenju pritiska vode u višespratnicama u Bečeju – konstatuje Zoran Grbić, direktor JKP „Vodokanal". Objašnjava da u slučaju da kada  kod starih vodovodnih instalacija u zgradi problem uvećava i curenje vode, stanari zgrade treba sami da otklone problem. Tamo gde ovakvih problema nema,  ugradnjom uređaja za povećanje pristika vode mogao bi se obezbediti potreban pristisak u slavinama.

Pannon RTV/Lukács Oszkár

„Stanari na prvom i drugom spratu ne žele u tome da učestvuju, dakle, s tim u vezi postoji jedan unutrašnji problem. U jednom neformalnom razgovoru sa predsednikom opštine razmatrali smo da obezbedimo novac za ugradnju ovih pojačivaća pritiska. Ukoliko uspemo da za to obezbedimo novac, JKP „Vodokanal" prihvata da ih ugradi, kako bi u svakoj zgradi bio stalan i stabilan pritisak" kaže Zoran Grbić, direktor, JKP „Vodokanal", Bečej.

Kako bi povećali kapacitet vode, kao i prethodnih godina i ove su revitalizovana četiri bunara, a očekuju da će uspeti i da izbuše novi bunar u Bečeju.

pritisak vode
stanari
Bečej
višespratnici
Vodokanal
voda

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.