Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Privredna saradnja Srbije i Mađarske je za primer

2018.07.26
20:25
Forrás
Pannon RTV
Jedna od istaknutih tema Slobodnog univerziteta u Tušnadfurodon u Rumuniji je konkurentnost privrede i uloga države.

Ministar finansija Mađarske naglasio je važnost saradnje sa državama regiona. Mihalj Varga je rekao: najbolji pokazatelj tržišnog uspeha jedne privrede, jeste ako prosečan čovek kaže: sada živim malo bolje.

Ministar finansija Mađarske je dodao i da je važna snažna privredna saradnja sa državama u regionu. U tom smislu rekao je da saradnja Srbije i Mađarske može da služi za primer. U izjavi za Panon RTV ministar Mihalj Varga kaže:

„Nikada nisu bili tako dobri odnosi između dve zemlje kao sada, politički, diplomatski i privredni kontakti su jako dobri i harmonični. Privredni razvojni programi u Vojvodini ostvareni su i uz saradnju Srbije i to bi moglo da bude za primer i drugim državama, da Mađarska ne želi da svoj privredni program sa lokalnim mađarskim  manjinskim stanovništvo ostvaruje protiv nekoga, nego na dobrobit čitave  većinske zajednice. Od investicija u Feketiću ili Staroj Moravici neće imati koristi samo lokalni Mađari, već i celokupna srpska zajednica. To je svhaćeno i nadam se da ćemo taj posao nastaviti."

Mađarska
Srbija
saradnja
privreda

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.