Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Problem otpadnih voda u Temerinu uskoro bi mogao biti rešen

2020.01.18
19:05
Forrás
Pannon RTV
Nedostatak kanalizacione mreže u naselju problem je već nekoliko decenija. Domaćinstva, stambeni blokovi i industrijske zone problem takođe rešavaju septičkim jamama.

U opštini sa skoro 30.000 stanovnika, izgradnja kanalizacione mreže je na dnevnom redu od devedesetih godina.

Pannon RTV/Juhász Géza

Stanovnici Temerina imaju podeljeno mišljenje o trenutnoj situaciji. Mnogi su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog dugotrajnog rada ali nisu hteli da govore našoj ekipi o tome. Međutim ima i onih koji imaju više strpljenja i nade za skorije rešavanje problema.

Žarko Šilić, Temerin: “Nažalost, nije moguće pokriti ceo Temerin, ali se nadamo da će opštinske vlasti u dogledno vreme moći rešiti problem za celo naselje. Živim u bloku 22, koji je u tom pogledu najviše pogođen, ali je i ceo kraj blizu bloka ugrožen.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Iako se postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda gradi više od deset godina, to ne pokriva potrebe. Krajem prošle godine su pokrajinski i republički zvaničnici predložili izgradnju četiri nova postrojenja za prečišćavanje vode na teritoriji Vojvodine, od kojih bi jedan bio u Temerinu. Vrednost radova procenjuje se na 420 miliona dinara.

Robert Pastor, predsednik SO Temerin: “Nadamo se da ćemo ovo završiti do kraja 2021. godine. Ko god dođe na vlast, ovo mora završiti, jer sedimo na ekološkoj bombi. Nakon toga kanalizaciona mreža trebala bi biti završena što je pre moguće. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje ima 18.000 korisnika, nema puno smisla ako stanovnici nisu priključeni.”

Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda predviđeno za priključenje 2400 korisnika, izgrađeno je 2008. godine i odmah je radilo punim kapacitetom.  Na njegovo mesto se planira novo postrojenje koje će zadovoljiti potrebe 18.000 korisnika.

problem
otpadne vode
Temerin

Slične vesti

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije