Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Produžiće se državno podržani krediti za obrtna sredstva

2020.12.16
20:13
Forrás
Pannon RTV
Poslanik SVM Akoš Ujhelji ukazao da će državno podržani krediti za obrtna sredstva biti produženi za šest meseci.

U svom obraćanju je poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Akoš Ujhelji kazao da će na šest meseci biti produženo korišćenje državno podržanih kredita za obrtna sredstva. Tu odluku je donešena zbog pandemije i premošćavanja ekonomskih problema. Krediti su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima te registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Cilj kredita su potrebe za obrtnim sredstvima, kazao je Ujhelji za Pannon RTV.

"U prvom redu mogu da se koriste za stvaranje zaliha, za nabavku osnovnih sredstava i pokrivanje vezanih troškova. Rok otplate tih kredita je tri godine sa 12 meseci grejs perioda. Kamata zavisi od toga da li se radi o dinarskom ili deviznom kreditu i iznosi 3 ili 2,5 posto. Sredstva osiguranja može da bude menica firme ili lično od vlasnika firme" – objasnio je Akoš Ujhelji.    

kredit
Akoš Ujhelji

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.