Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Profesoru Univerziteta u Novom Sadu priznanje Mađarske akademije nauka

2023.02.05
09:31
2023.02.05
09:38
Forrás
politika.rs
Povodom 25 godina od osnivanja Domus Hungarika scientarium et artium programa stipendiranja Mađarske akademije nauka, ta ustanova dodelila je priznanje prof. dr Tiboru Lukiću, sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.

Zahvalnicu i priznanje za izuzetne ostvarene rezultate u naučnom radu prof. Lukiću je u Budimpešti uručio prof. dr Tamaš Frojnd, predsednik Mađarske akademije nauka.

Prof. Lukić se bavi istraživanjima iz oblasti optimizacije, digitalne obrade slika i veštačke inteligencije, a dugogodišnja podrška Domus Hungarica programa, u vidu finansiranja zajedničkih naučnih projekata, omogućila je razvijanje uspešne saradnje sa kolegama na univerzitetima u Debrecinu i Segedinu. Rezultati su više od desetak naučnih radova objavljenih u visoko rangiranim časopisima, kao i mnoge prezentacije na svetskim naučnim kongresima.

Ostvareni dobri kontakti doprineli su i dobijanju poverenja za organizaciju 31. međunarodne letnje škole – SSIP za studente postdiplomskih studija iz oblasti digitalne obrade slika, koju će prof. Lukić ove godine sa svojim timom organizovati na Fakultetu tehničkih nauka – najavili su na noj ustanovi.

Fakulteta tehničkih nauka
Mađarska akademija nauka

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.