Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Program "Ringato" i igraonica opet u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor"

2021.10.16
21:39
2021.10.16
21:49
Forrás
Pannon RTV
Obnova Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor" u Novom Sadu, koja je započela pre dva meseca, dobro napreduje. Otvaranje je planirano za sledeću jesen.
Pannon RTV/Juhász Géza

U međuvremenu, nakon duge pauze, ponovo je pokrenut Petefijev popularni program "Ringato" subotom, kao igraonica u maloj Petefijevoj dvorani.

I deca i roditelji jako su srećni što su se nastavile aktivnosti "Ringato" i igraonice.

Natalia Baji, roditelj, Novi Sad: "Bio je kamp u Petefiju, tada smo prvi put bili tamo, a za pet dana jako je zavoleo i uživao sve više, sada je došla i moja kćerka, a i on."

Program "Ringato" je zabavni, muzički program za malu decu i njihove roditelje. Za igraonicu se očekuju malo veći.

Ildiko Hanak Rigo, rukovodilac radionice, Rumenka: „Zamislili smo igraonicu za decu nižih razreda, ali ovde dolaze braća i sestre koji su još uvek u vrtiću. Svake subote postoji tema igraonice vezana za praznik ili godišnje doba, tako da postoji tematska igraonica i postoje različite radionice rukotvorina, igramo, sviramo, pevamo s njima, vrlo često postoji igranje po svojoj volji."

Pannon RTV/Juhász Géza

U međuvremenu, započeti radovi na glavnoj zgradi Mađarskog kulturnog centra napreduju planiranim tempom. Programi kulturnog centra verovatno će sledeće jeseni dobiti novi prostor.

Melinda Ladišić, predsednica Mađarskog kulturnog centra "Petefi Šandor": „Mađari iz Novog Sada i okoline zaslužuju da imaju takvu zgradu. Brojčano nas ima toliko da ovo možemo iskoristiti i ovu zgradu preneti budućim generacijama i da se što više radionica i manifestacija ovde realizuje."

Zbog obnove zgrade i epidemiološke situacije, program Mađarskog kluturnog centra "Pričaonica" na Telepu je trenutno pauziran, a folklorna grupa je morala pronaći drugo mesto za probe, a sve veće manifestacije su takođe odložene. Nakon što se obnova završi, oni će se ponovo pokrenuti, pa čak i planiraju da se pokrenu novi programi.

Ringato
igraonica
Mađarski kulturni centar "Petefi Šandor"
Novi Sad

Slične vesti

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.