Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Proleće može pogodovati širenju virusa korona

2021.02.25
20:32
Forrás
Pannon RTV
Nadalje se, isto tako, mora voditi računa o držanju distance i o drugim merama opreza - upozorava epidemiolog iz Subotice. Samo na taj način i vakcinacijom možemo sprečiti dalji rast zaraženih virusom korona.

Broj ljudi zaraženih virusom korona u severnoj Bačkoj povećao se u poslednjem periodu u odnosu na prethodno razdoblje, koje je bilo epidemiološki mirnije. Izveštaj koji je danas objavio Zavod za javno zdravlje Subotica navodi da je u tom okrugu registrovano 38 novih pacijenata, od čega 35 iz Subotice, dva iz Malog Iđoša i jedan iz Bačke Topole. Sprečavanje daljeg rasta broja zaraženih može se realizovati preduzimanjem mera zaštite, poput nošenja maske, kontinuirane dezinfekcije, pranja ruku, držanja distance i vakcinacijom, rekao je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog. Ugodno prolećno vreme može da pogoduje širenju virusa korona, dodao je stručnjak.

"Zanimljivo je da, kad sedimo napolju, ali udaljenost nije ona propisana, tj. manja je od dva metra, i onda se možemo zaraziti ovom kapljičnom infekcijom. Jer ako neko govori glasnije, smeje se, možda kašlje, onda ove kapi dospevaju na veću udaljenost, to je sasvim logično. Stoga je držanje propisane distance vrlo važno, kao i izbegavanje gužve. Da, proleće dolazi polako, ali to ne znači da će se, jer dolazi toplije vreme, broj pacijenata smanjivati, jer smo i prošlo leto kada je bilo vrlo toplo, registrovali dosta veliki broj pacijenata. rekao je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog, Zavod za javno zdravlje Subotica.

koronavirus
Dr. Bohucki Nebojsa
vakcinacija

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!