Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Promocija savremene umetnosti u Pančevu

2021.03.28
11:54
2021.03.28
18:48
Forrás
Pannon RTV
U Pančevu je umetnički bračni par Vučković osnovao Fondaciju, vlasnici "Wolf Art Studio" imaju za cilj promociju savremene umetnosti i podršku mladim umetnicima.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Po drugi put je raspisan konkurs za mlade umetnike iz Pančeva, na koji se prijavilo trideset i šest mladih umetnika starosti od 18 do 30 godina koji su rođeni ili žive u Pančevu. Radovi deset finalista bili su izloženi u Narodnom muzeju u Pančevu, prema odluci žirija pobednik je bio Nikola Gajić. Izložba je za javnost otvorena do 10. aprila.

Pannon RTV/Szunyog Tibor

„Srećan sam zbog ovoga, dobar je osećaj što mogu pomoći. O mladim umetnicima imam dobro mišljenje, nadam se da je i njima ova izložba važna. U ovim vremenima, kada nisu imali puno izložbi, odnosno slabo su se nalazili sa kolegama, nadam se da će ovo pokrenuti i neke nove događaje, imati dobar uticaj na njihov radni elan i uveriti ih da su na dobrom putu. Verujem da će ih ovo ohrabriti. " rekao je Vuk Vučković, slikar, Fondacija Vučković, Pančevo.

Pančevo
Savremena galerija
umetnici
Vuk Vučković

Najnovije

Najčitanije

Broj novozaraženih premašio 6.000

U Srbiji je na dnevnom nivou utvrđeno preko 6.000 novozaraženih od virusa korona. U poslednja 24 časa testirano je 22.824 lica, od čega je registrovano 6.089 pozitivnih slučajeva.