Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Proširen je Dom za stara lica „Misericordia" u Kikindi

2022.04.24
16:02
2022.04.24
17:43
Forrás
Pannon RTV
Dom za smeštaj odraslih i starijih lica „Misericordia", odnosno Milosrđe, proširen je za jedan novi objekat.

C krilo ove ustanove, koju je pre 11 godina osnovala Zrenjaninska Biskupija, svečano je osveštano. Dom za stara lica obezbeđuje punu negu za ukupno 70 starijih lica.

Dom za stara lica, pod nazivom „Misericordia", odnosno Milosrđe, koji se prostore na ukupnoj površini od oko 2700 kvadratnih metara, osnovala je 2011. godine Zrenjaninska Biskupija. Nakon osveštavanja i svečanog otvaranja trećeg, odnosno C objekta ovog kompleksa, u ovom Domu za stara lica mogu da budu smeštena još 23 korisnika.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Objekat C, koji se prostire na 950 kvadratnih metara, na tri nivoa, građen je dve i po godine. Na prvom spratu ovog objekta nalaze se četiri dnevne sobe i sala za konferencije, a na drugom spratu dve bolesničke sobe i dva apartmana.

Laslo Beviz, direktor Doma za smeštaj odraslih i starijih lica „Misericordia", Kikinda: „Očekujemo da će predstavnici Ministarstva sledeće nedelje predati na upotrebu ovaj objekat, pa će tako kapacitet Doma „Misericordia" biti povećan na 70 osoba. Ova značajna investicija je iznosilo oko milion evra."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Starije osobe mogu ovde da provode svoje vreme u porodičnom ambijentu, a pored ćaskanja i druženja, obezbeđena im je i fizioterapija i stručna lekarska nega.

Laslo Nemet, biskup Zrenjaninski: „Svake nedelje se održava misa i uvek dolazi jedan ili dvoje ljudi, i to ne samo katolici. Dom je dakle otvoren za sve, ni jezik ni vera nisu prepreka, ako neko želi tu da dođe, kada dođe na red na listi čekanja, bude primljen."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Investiciju od skoro milion evra podržali su, između ostalih, mađarska vlada, američka i italijanska biskupska konferencija i papina organizacija za pružanje pomoći.

Misericordia
Kikinda
Laslo Beviz
Laslo Nemet

Slične vesti

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.
17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!