Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Proširenje vodovodne mreže

2022.04.29
16:54
2022.04.29
17:17
Forrás
Pannon RTV
Proširenje i izgradnja vodovodne mreže u Bačkim Vinogradima, Hajdukovu, Šupljaku i Nosi. Planovi se pripremaju iz iznosa od 160.000 evra dobijenih putem konkursa Zelenog centar za Zapadni Balkan, putem Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske.

Nakon pripreme projektno-tehničke dokumentacije, na redu je obezbeđivanje sredstava za izvođenje radova. Cilj je izgradnja mikro regionalnog vodovodnog sistema za snabdevanje sa centrom u Bačkim Vinogradima.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Postrojenje za pročišćavanje pijaće vode u Bačkim Vinogradima radi od 2015. godine, ali do sada je samo 40 posto sela bilo pokriveno vodovodnom mrežom.

Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija" Subotica: „Ako posmatramo teritoriju grada Subotice, ovde u selu je najveća koncentracija arsena, možda čak i na teritoriji Vojvodini baš ovde je najveća koncentracija arsena, otprilike dvadeset puta veća od dozvoljene. Projektanti bi to trebalo da uzmu u obzir prilikom projektovanja. Druga stvar je što se stanovništvo u velikoj meri bavi voćarstvom, koje u ovakvim klimatskim uslovima zahteva navodnjavanje. Za nas je letnja potrošnja vode tri puta veća od zimske potrošnje."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Stanovnici Hajdukova, Šupljaka i Nose decenijama su se žalili da u 21. veku nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu u svojim naseljima. Međutim, od ove godine kreće izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: "Mislim da meštani sa pravom govore već decenijama, da nije normalno što nemaju pijaću vodu, i sada posle više decenija smo preduzeli ozbiljne korake za realizaciju. Nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije, možemo početi sa traženjem sredstava za izvođenje radova. Uvereni smo da u okviru Grada Subotice ova regija može biti jedna od najbrže rastućih regija upravo zbog blizine državne granice, zbog razvoja železnice i turističkih mogućnosti, najviše zbog blizine jezera Palić i Ludaš, ali uz ispunjenje minimalnih uslova da bude vodovodne mreže."

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Zeleni centar za Zapadni Balkan je nedavno podržao i druge projekte u Subotici. Radilo se o poboljšanju kvaliteta vode u Palićkom jezeru i izradi dokumentacije za sanaciju prostora nekadašnje fabrike "Zorka".

Subotica
dr Balint Pastor

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.